Hermes Oostende haalt Celine Platteeuw weg bij reeksgenoot B&W Lendelede

Celine Platteeuw (6) vertrekt naar Hermes Oostende, Freya Deleu (17) moest door een knieblessure het volleybal vaarwel zeggen. © vdb
Redactie KW

Celine Platteeuw is de nieuwste aanwinst van Hermes Oostende. De Liga A-club haalt de vriendin van Knack-speler Stijn Dejonckheere – die dit weekend de bekerfinale betwist – weg bij reeksgenoot Lendelede.

Liga A-damesvolleybalclub Hermes Oostende heeft al haar vierde transfer gerealiseerd voor het nieuwe seizoen 2018-2019 ! Net als de Nederlandse Lynn Blenckers is het opnieuw een middenspeelster, nl. Celine Platteeuw. Zij komt over van reeksgenoot en buur Black and White Company Lendelede. Voorheen was ze ook nog actief bij Liga B-ploeg VKt Torhout. Celine is 27 jaar jong en 1m79 groot. Zij is verloofd met Stijn Dejonckheere, de libero van landskampioen Knack Roeselare.

Middenspeelster Celine Platteeuw verlaat na één seizoen Lendelede en trekt naar Oostende.
Middenspeelster Celine Platteeuw verlaat na één seizoen Lendelede en trekt naar Oostende.© vdb

Met het aantrekken van Celine Platteeuw begint de ploeg van Hermes voor het seizoen 2018-2019 stilaan vorm te krijgen, want er zijn al 10 speelsters die hun ja-woord gegeven hebben : al 6 blijvers Nina Coolman, Lise De Valkeneer, Fanny Lafeber, Sofie Van Acker, Delphine de Winne en Lien Moijson en al 4 nieuwkomers Jasmien Biebauw, Amber de Tant, de Nederlandse Lynn Blenckers en Celine Platteeuw.

Ook het trainersduo Frederik De Veylder en Jonathan De Henau blijft aan het sportieve roer. Het huiswerk van sportief manager Lieven Louagie én van voorzitter Philippe Develter is duidelijk al goed gevorderd.

Eerder deze week kreeg Lendelede al te horen dat Freya Deleu, die opnieuw haar kruisbanden scheurde, stopt met volleyballen.

B&W Lendelede verliest in één week tijd twee speelsters.
B&W Lendelede verliest in één week tijd twee speelsters.© VDB

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.