Hermes Oostende grijpt volle buit in Charleroi

In de derde set tekende Amber Gesquiere de meeste punten voor Hermes aan. © VDB

Na een moeilijke thuismatch tegen Oudegem waarin Hermes Oostende ook vocht tegen de naweeën van een corona-uitbraak hebben de groen-gelen een knappe 1-3-overwinning geboekt bij rechtstreekse concurrent Charleroi.

De initiële set vatte heel goed voor Hermes aan. Bij Charleroi botste de Argentijnse Salinas op een muur van Amber Gesquiere. Dat was het eerste van zes killblocks van Amber Gesquiere. Hermes bleef een lichte voorsprong houden tot 14-16 maar de kloof had al ruimer kunnen zijn. Enkele storende foutjes bij de gele Hermes-girls zorgden ervoor dat Charleroi het stuur kon overnemen en zelfs de set afronden bij 25-22.

Toch voelde je tijdens die eerste set al dat het tactische plan van coaches Koen Devos en Bruno Remaut klopte. Met gerichte services speelden de Hermessers Charleroi tijdens set twee volledig zoek. Enkel topscorer Pauline Martin zorgde nog voor weerwerk. Martin scoorde 19 aanvallende punten. Dit was meer dan de 14 punten die de rest van haar team in aanval kon neerzetten. Martin voegde nog twee blokpunten en een ace aan haar totaal toe en werd op deze manier topscorer van de wedstrijd met 22 punten.

Blokkerend bleef Charleroi indrukwekkend maar dankzij het snelle spel van Yana De Leeuw kon Hermes Rekkenshop Oostende de muur van Charleroi veelvuldig ontlopen. Via 8-16 en 11-21 won Hermes de tweede set met 15-25.

Vier aces

We noteerden eenzelfde verhaal in de derde set. Merle Baasdam en Amber Gesquiere tekenden de meeste punten voor Hermes aan. Hermes pakte ook de derde set relatief eenvoudig met 17-25.

Set 4 startte nog gelijkopgaand. De stabiele receptie van Hermes (Charlotte Leys 69% en Loladina Zwaanswijk 62%) zorgde dat Hermes vanuit alle hoeken kon dreigen. Yana De Leeuw serveerde Charleroi compleet zoek in deze set, ze eindigde de wedstrijd met vier aces. Hermes ging door op zijn elan en pakte de belangrijke driepunter bij 15-25.

Hermes blijft op deze manier volledig meedoen voor een plaats in de top vier. Zaterdag wacht om 20 uur een belangrijke thuiswedstrijd tegen leider VDK Gent.