Hermes Oostende grijpt naast eerste Supercup

© MP
Redactie KW

Oostende is er niet in geslaagd om een eerste Supercup te pakken. De bekerwinnaar ging ten onder tegen landskampioen Asterix Beveren. Het werd 3-0 met 25-23, 25-11 en 25-20 als setstanden.

Nog steeds geen Angie Bland in de Oostendse kern. De ervaren speelster liep een teenblessure op in haar woning. Bij Beveren was het vooral uitkijken naar de prestaties van de Wevelgemse Manon Stragier. Maar haar ploeg nam geen denderende start en moest al vlug achtervolgen nadat de Poolse Zakoscielna via de vingertoppen van de tegenstander de 5-7 liet optekenen. De kloof werd alleen maar groter: Eerst via Van Der Woude (11-15) en een beetje later kon libero De Tant zelfs de 14-19 scoren na een misverstand bij Astrix. Het sein voor Vansnick om zijn meisjes een tweede keer naar de kant te halen. En dat rendeerde. Vooral ook omdat Hermes receptioneel een paar keer de mist inging. De 23-23 kwam er na een nieuwe misser van Zakoscielna en Asterix duwde het gaspedaal nog even stevig in om de openingsset te pakken.

De mooie comeback van Beveren hakte er mentaal zwaar in bij Oostende. Nog voor het goed en wel besefte dat de tweede set begonnen was, stond het al 5-0. De time-out van coach De Veylder bij 9-2 had niet verhoopte effect: 13-4. Ook de inbreng van de ervaren Lafeber haalde Hermes niet van de slachtbank: via 18-7 naar poepsimpele Oost-Vlaamse setwinst.

Hermes Oostende grijpt naast eerste Supercup
© MP

De Poolse Zakoscielna betaalde het gelag voor de afgang in het tweede spel. Met haar vervangster Lafeber draaide het plots weer beter. Vansnick riep al een time-out in bij 1-4 en het joeg het rendement van zijn speelsters nadien weer de hoogte in. Het kwam bij 13-12 een eerste keer op voorsprong in dat spel. Van De Vyver lukte dan een reeks stevige opslagen. Het bezegelde meteen ook het lot van de kustmeisjes die met deze 3-0-nederlaag toch een serieuze dreun kregen van de rivalen.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier