Hermes Oostende geeft Zoersel mentale dreun (3-0)

De eerste officiële confrontatie tussen de halvefinalisten van de Beker, Oostende en Zoersel, is op een vlotte 3-0-zege voor de kustploeg geëindigd.

Jitse Verbinnen © (Foto) VDB

Hermes pakte de volledige wedstrijd lang met een verschroeiende opslagdruk uit waar Zoersel nooit echt een antwoord op vond. Beide ploegen hadden het in de beginfase wat moeilijk om het juiste ritme te vinden. Hermes kon zich via het duo Coolman- Verbinnen als eerste losrukken. De tweepuntenkloof van bij 8-6 was bij 16-12 al verdubbeld en hield stand tot 25-21.

Zoals wel vaker stak de ploeg van coach Deveylder in het begin van de tweede set wat nonchalance in zijn spel. Zoersel kon via Cools en Clerckx eventjes de eerste viool spelen (7-8). Hermes stelde echter collectief orde op zaken en nam bij 16-15 de leiding weer over. In een nek-aan-nekrace (21-20) spurtten beide ploegen naar het einde van de set. Opnieuw was het de thuisploeg die het laken naar zich toetrok en met het kleinste verschil (25-23) de set binnenrijfde.

In de slotset kreeg de ingevallen Fanny Lafeber de voorkeur op Lise De Valkeneer en bedankte met een reeks geslaagde acties. Oostende liep meteen 8-2 uit en zette Zoersel het mes op de keel. Dat repliceerde nog tot 16-14, maar had geen antwoord op een nieuwe Oostendse tussenspurt naar 21-17. Even later stond het 25-20 en was het over en uit. Hermes blijft door deze zege aan de kop van de klassering. Het speelt straks om 20u nog bij VDK Gent dat momenteel vierde staat.

(JLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.