Hermes Oostende even alleen leider na (1-3) zege bij concurrent Tongeren.

© BELGA
Redactie KW

Het rechtreeks duel om de tweede stek dat Hermes Oostende en Tongeren onderling betwisten is door de kustdames met 1-3 gewonnen.

Doordat leider Asterix pas volgend weekend terug in actie komt, staat Oostende voor minstens één week alleen aan de leiding. Het telt twee punten meer dan Asterix die ,met één wedstrijd tegoed, als enige ploeg nog over hen raakt. Zoersel, dat net als Asterix nog geen enkele wedstrijd verloor, staat derde en telt één puntje minder.

Vooraf had coach Deveylder aangegeven dat de het duel tussen de twee tweede echt alle richtingen uit kon gaan. Hermes kwam net terug van hun Europese trip naar Ponta Delgada en had niet echt veel tijd om een deftige voorbereiding te verwezelijken. Tongeren, dat haar kern van vorig seizoen zowat volledig kon samenhouden, kreeg wel alle mogelijkheden.

Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, werd in de aanvang van de openingsset meteen duidelijk. Tongeren was eerst aan de beurt (8-7), maar zag Oostende bij de technische time-out overnemen (14-16) om dan op hun beurt naar 21-19 en uiteindelijk 25-22 setwinst door te stromen. Oostende toonde echter haar tanden en was op zijn minst aangeslagen. Het pakte bij de volgende drie sets meteen een duidelijke voorsprong. Tongeren zocht en vond geen antwoord meer en stond halfweg elke set minium vijf punten in het krijt. Hoekspeelsters Nina Coolman (19 pnt) en Lise De Valkeneer (17pnt) mepten er op los.

Gesteund door de altijd sterk spelende midden Lien Blenckers en de terug fitte opposite Jitse Verbinnen won het drie sets op rij met respectievelijk 19-25, 21-25 en 18-25. Een collectief sterke prestatie die in de lijn ligt van wat ze de voorbije weken geëtalleerd hebben.

Woensdag spelen ze in de eigen Mister ‘V’ Arena hun Europese terugwedstrijd. Tegenstander is het Portugese Ponta Delgada. Oostende won er met 0-3 en heeft dus aan twee sets genoeg om tot de volgende ronde door te stoten.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier