Hermes Oostende dwingt VDK Gent tot tiebreak

De dames van Hermes Oostende hebben bij VDK Gent meteen getoond dat ze uit het goede hout gesneden zijn. Ze verloren nipt met 3-2.

De eerste set was gelijkopgaand. De thuisploeg nam in de beginfase twee punten voorsprong (8-6) en hield dit tot 24-22 overeind. Hermes redde twee setpunten en kreeg bij 25-26 en 26-27 zelf de kans om de set af te maken. Het serveerde echter twee keer buiten en zag bij 29-27 hun uitgelezen kans in rook opgaan. De tweede set miste het compleet haar start (10-1). Hermes bleef in eigen kansen geloven en vocht geslaagd terug (15-16). Nina Coolman en co lieten zich niet meer verrassen en zetten met 21-25 de bordjes terug in evenwicht (1-1).

Aanvallende missers

Set drie brak open na een 6-6 tussenstand. Oostende stootte door naar 7-10, maar zag de thuisploeg remonteren naar 16-15 en 23-19. Het bleef aanvallend de missers echter opstapelen. Gent pakt uiteindelijk de set met 25-19 en kwam 2-1 voor. Gelukkig waren de dames van coach Govers niet teveel aangeslagen en pakten ze collectief set vier met 20-25

Belle

In de tiebreak was het opnieuw de thuisploeg dat aan zet was. Via 6-3 werd het 8-4. Een nieuwe fout bracht hen op 9-6. Oostende probeerde het tij nog te doen keren maar moest uiteindelijk met 15-7 de twee punten aan Gent laten. Mooie opener van het seizoen brengt toch één punt op.

Setstanden: 29-27, 21-25, 25-19, 20-25, 15-7