Hermes Oostende blijft tegen landskampioen Kieldrecht puntenloos achter

© (Foto VDB)
Redactie KW

De eerste echte topper dat Hermes Oostende in de eigen Mister ‘V’ arena mocht betwisten eindigde op een sisser. Landskampioen Asterix Kieldrecht wint ondanks een 25-8 verlies in de tweede set met 1-3. Als conclusie mag men zeggen dat Hermes minstens de evenhand was, maar opslagreeksen van Van Gestel en enkele discutabele beslissingen van het leidende duo deden hen finaal de das om: 1-3.

De openingsset toonden meteen aan dat de ploegen meer dan aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen scoorden enkele mooie punten en bleven tot 12-13 in elkaars buurt hangen. De bezoekers konden bij 14-18 een eerste kloofje slaan. Hermes vocht terug maar bezondigde zich collectief aan een zestal opslagmissers. Kieldrecht profiteerde en pakte bij 20-25 een set voorsprong.

De tweede set liep gelijk op tot 4-4. Hermes raakte meer en meer op dreef en pakte bij 14-7 een comfortabele voorsprong. Toen brak het moment Nina Coolman aan. Ze serveerde in een ruk door naar 22-7. Kieldrecht wankelende en kreeg met 25-8 een serieuze pandoering te verwerken. De bordjes kwamen niet enkel gelijk, maar gaven Oostende ook meteen wat extra vleugels.

Hoekspeelsters Lise De Valkeneer en Nina Coolman namen in de derde set hun ploeg op sleeptouw en via 10-6 ging het naar een mooie vijf puntenkloof (15-10). Kieldrecht kapitein Van Gestel zag nu mooi het moment om toe te slaan. Ze serveerde acht punten op rij en liet de wedstrijd zo kantelen (15-18). Opnieuw vocht Oostende op karakter terug maar bij 18-19 kreeg het een nieuwe bezoekende tussenspurt te verwerken. Tevergeefs want met 20-25 pakten ze opnieuw de leiding (1-2).

Rode kaart

In een gelijkopgaand begin van de vierde set, zijn het opnieuw de dames van coach Deveylder die voor het eerste verschil zorgen. Toch is het weer die dekselse opslag van Van Gestel die voor paniek zorgt (13-18). Ondertussen kreeg coach Deveylder na discussie over een in of uit bal het rode karton onder de neus geschoven en de bezoekers een punt extra. Nu is het hek van de dam en onder luid gejoel van de supporters speelt Nina en co zich van 17-21 naar 24-23. De setbal wordt echter verkwanseld en twee punten later is het over en uit voor de Groen-Gelen (24-26 en 1-3).

“Hier zat duidelijk meer in maar we hebben het gevoel dat het niet echt mocht zijn”, was de meest gehoorde reactie achteraf. Oostende toonde haar tanden maar hun tegenstander elimineren zat er alsnog niet in. Met een twee op drie blijft het echter in de hogere regionen van de rangschikking geparkeerd. Nu zaterdag volgt de verplaatsing naar VC Oudegem.

(JL – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier