Martien Lesaffre, schepen (Open VLD) in Oostende, schonk de wedstrijdbal. Aan de zijde van Hermes-voorzitter Philippe Develter sloeg ze de symbolische opslag echter in het net. Lynn Blenckers veegde bij 0-2 de Oostendse nul weg. Na 3-5 bracht Kaat De Boeck de kustploeg voor het eerst op voorsprong aan 6-5. In een regie van Nina Coolman bouwde Hermes na 8-8 een 12-9-voorsprong uit. Jasmien Biebauw en Lise De Valkeneer stuwden Hermes naar een leuke 16-11-voorsprong. Na een Baku-reactie tot 16-15 sloegen Nina Coolman en Lynn Blenckers een flinke kloof: 23-16. Opnieuw naderden de Azeri (23-20), maar Jitse Verbinnen en co lieten zich de eerste set niet meer ontfutselen: 25-20.

In set twee nam Baku aanvankelijk het voortouw: van 5-3 naar 6-11. Oostendse foutjes waren hierin niet onbelangrijk. Met opnieuw Jitse Verbinnen tussen de lijnen nam Hermes aan 13-12 de leiding over. Opnieuw sloegen de Azeri een 0-5-rush: 13-17. Maar Hermes begaf niet en het nam via Lise De Valkeneer bij 20-19 definitief de leiding over. Lynn Blenckers scoorde aan 25-22 het setpunt.

Hermes ging op haar elan door in de derde deelbeurt. Met glans staken de geelhemden na 4-3 via 10-4 en18-10 hun hand naar een derde setwinst uit. Baku spartelde nog even (23-14) tegen maar Nina Coolman knalde de 25-14-eindstand op het bord.

Woensdagavond was kapitein Nina Coolman goed voor zes kill-blocks. "Een persoonlijk record", glimlachte Nina Coolman. "Onze tegenstander was wel zwakker dan gedacht. Dit is niet meer het grote Baku van enkele seizoenen geleden. Wij maakten ook nog te veel fouten. Zelf kan ik ook in receptie beter, maar we wonnen wel verdiend uiteraard."

De terugmatch vindt - ook al in Oostende - een dag later plaats. "Ik hoop dat de kwalificatie niet meer in gevaar komt maar er moeten wel enkele onzorgvuldigheden uit ons spel. Baku kent ons nu ook al beter.Terwijl wij overdag gaan werken, kunnen zij zich rustig voorbereiden op de match."

Terugmatch op donderdag 29 november om 20.30 uur in de sportarena Mister V. aan De Schorre. Indien Hermes twee sets wint, kwalificeren de groen-gelen zich voor de achtste finales.

(PR)

Martien Lesaffre, schepen (Open VLD) in Oostende, schonk de wedstrijdbal. Aan de zijde van Hermes-voorzitter Philippe Develter sloeg ze de symbolische opslag echter in het net. Lynn Blenckers veegde bij 0-2 de Oostendse nul weg. Na 3-5 bracht Kaat De Boeck de kustploeg voor het eerst op voorsprong aan 6-5. In een regie van Nina Coolman bouwde Hermes na 8-8 een 12-9-voorsprong uit. Jasmien Biebauw en Lise De Valkeneer stuwden Hermes naar een leuke 16-11-voorsprong. Na een Baku-reactie tot 16-15 sloegen Nina Coolman en Lynn Blenckers een flinke kloof: 23-16. Opnieuw naderden de Azeri (23-20), maar Jitse Verbinnen en co lieten zich de eerste set niet meer ontfutselen: 25-20.In set twee nam Baku aanvankelijk het voortouw: van 5-3 naar 6-11. Oostendse foutjes waren hierin niet onbelangrijk. Met opnieuw Jitse Verbinnen tussen de lijnen nam Hermes aan 13-12 de leiding over. Opnieuw sloegen de Azeri een 0-5-rush: 13-17. Maar Hermes begaf niet en het nam via Lise De Valkeneer bij 20-19 definitief de leiding over. Lynn Blenckers scoorde aan 25-22 het setpunt.Hermes ging op haar elan door in de derde deelbeurt. Met glans staken de geelhemden na 4-3 via 10-4 en18-10 hun hand naar een derde setwinst uit. Baku spartelde nog even (23-14) tegen maar Nina Coolman knalde de 25-14-eindstand op het bord.Woensdagavond was kapitein Nina Coolman goed voor zes kill-blocks. "Een persoonlijk record", glimlachte Nina Coolman. "Onze tegenstander was wel zwakker dan gedacht. Dit is niet meer het grote Baku van enkele seizoenen geleden. Wij maakten ook nog te veel fouten. Zelf kan ik ook in receptie beter, maar we wonnen wel verdiend uiteraard."De terugmatch vindt - ook al in Oostende - een dag later plaats. "Ik hoop dat de kwalificatie niet meer in gevaar komt maar er moeten wel enkele onzorgvuldigheden uit ons spel. Baku kent ons nu ook al beter.Terwijl wij overdag gaan werken, kunnen zij zich rustig voorbereiden op de match."Terugmatch op donderdag 29 november om 20.30 uur in de sportarena Mister V. aan De Schorre. Indien Hermes twee sets wint, kwalificeren de groen-gelen zich voor de achtste finales.(PR)