Hermes Oostende bekert wellicht in Leuven of Gent

Hermes Oostende won de twee vorige finales om de beker van België. © PR
Redactie KW

Hermes Oostende, bekerwinnaar in 2019 en 2020, heeft opnieuw een plaats in de moeilijkste helft van de tabel voor de beker van België.

Een eerste loting voor de beker van België had al plaats voor de drie voorrondes waarvan deze week de eerste voorronde plaats had. De derde voorronde is voorzien op 20 oktober. In het EuroVolleyCenter te Vilvoorde werd nu geloot voor de slotfase: van achtste finales tot finale.

Bekerhouder Hermes Oostende is zoals Asterix Avo Beveren, Limburg Ladies en Gent reekshoofd. Die vier teams kunnen mekaar niet treffen voor de halve finales. In de achtste finales, die gespeeld worden in het weekeinde van 31 oktober en 1 november) reist Hermes Oostende wellicht naar Haasrode-Leuven, titelfavoriet in eerste nationale. De Vlaams-Brabanders moeten wel eerst Blaasveld en daarna de winnaar van Bissegem-Gent B uitschakelen.

Weerzien mlt Frederik De Veylder?

Trainer-coach van het eveneens niet te onderschatten Gent B is Frederik De Veylder die de vorige seizoenen Hermes tweemaal aan cupwinst hielp. Bij Leuven volleyt Joke Hoeyberghs die ook voordien bij Hermes actief was. Bij kwalificatie reist Hermes in de kwartfinales (midweek op 17 of 18 november) wellicht naar Tchalou. In de halve finales wachten twee duels tegen wellicht Limburg, Charleroi of Oudegem, eerst uit (5-6 december) en daarna thuis (19-20 december).

De weg naar het Sportpaleis van Antwerpen is dus gekend. De finale heeft zondag 21 februari 2021 plaats. Onderweg kan Hermes maximaal één thuismatch spelen, de terugmatch van de halve finale. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier