Hermes Oostende alleen leider na winst in Michelbeke

"Ik doe liever geen uitspraken die ik niet kan bolwerken", stelt Frederik De Veylder. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

De 0-3-zege in Michelbeke en het 1-3-verlies van eerste achtervolger Asterix thuis tegen Zoersel zorgen ervoor dat Hermes Oostende virtueel alleen aan de leiding staat. Zaterdag komt outsider Antwerpen op bezoek. Komende woensdag staat de Europese trip naar Turkije op het programma.

De ploeg van coach De Veylder speelde een volwassen wedstrijd in Michelbeke en won na heel wat zweten en zwoegen met verdiende 0-3-cijfers. Asterix verloor voor de derde keer op rij tegen hun zwarte beest Zoersel en bleef verweesd achter. De kloof tussen beide ploegen is vier punten, al tellen de Limburgers nog een wedstrijd minder. Na het tot nu afgelegde parcours begint men Oostende door vele volleybalkenners meer en meer als de titelfavoriet naar voren te schuiven. “Maar zover zijn we nog bijlange niet”, reageert coach Frederik De Veylder heel nuchter. “Het is leuk dat het zo goed draait en we genieten met volle teugen dat we daar helemaal bovenaan staan, maar focussen ons zeker niet op anderen of tenminste op wat ze te vertellen hebben. Aan zulke spelletjes doen we niet mee. Iedereen schuift de verantwoordelijkheid van zich af. Natuurlijk hoeven we ons ook niet weg te steken.”

Zespuntenduels

“Op papier hebben we zeker een toptweeploeg, maar als je me vraagt wie de play-offs zal betwisten, dan zet ik ons naast Asterix, VDK Gent en Tongeren. Ook zij beschikken over heel wat volleykwaliteiten en kunnen ons in een begenadigde dag zeer veel pijn doen. Op vlak van ervaring en volwassen voor de dag komen, spannen we wel de kroon. Dit is in de voorbije wedstrijden ook gebleken. Slecht spelen en toch nog de set binnenhalen begint één van onze handelsmerken te worden. Toch mogen we niet te veel met vuur spelen, want dit zou ons wel eens lelijk kunnen tegenvallen. Binnenkort komen de zespuntenduels er terug aan. Eens zien hoe we deze periode zullen doorkomen en wat de eventuele schade achteraf is.”

“Slecht spelen en toch de set binnen halen begint één van onze handelsmerken te worden”

Het zware schema dat Oostende als semiprofessionele ploeg afwerkt, is bij momenten indrukwekkend. Sinds begin oktober spelen ze aan een gemiddelde van twee wedstrijden per week. “Ook dit zal zeker nog zijn tol eisen. We hebben nu nog drie wedstrijden voor de boeg en dan komt de kerstbreak er eindelijk aan. Naast de verplaatsing naar Turkije zit de belangrijke terugwedstrijd van de halve finales van de beker in Zoersel daar nog tussen. Ook de thuiswedstrijd van zaterdag tegen outsider Antwerpen zal een niet te onderschatten strijd worden. Voor mij leunen ze het meest tegen de top aan. Ik schat ze heel hoog in, al konden ze het nog niet helemaal waar maken. Wij van onze kant kunnen als leider enkel maar onze verantwoordelijkheid nemen. Iedereen verwacht dat we, in wedstrijden als deze, geen steken meer zullen laten vallen. Ik ben daar veel voorzichtiger in en doe liever geen uitspraken die ik niet kan bolwerken”, aldus De Veylder.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier