Hermes lijdt thuisnederlaag tegen Limburgse titelfavoriet

Hermes Oostende keek titelfavoriet Limburg Ladies in de ogen. © PR

Hermes Oostende dat in prestaties en vooral in constante van die prestaties in stijgende lijn zit, koos om het laatste weekend voor de competitiestart een oefenwedstrijd te spelen tegen titelkandidaat nummer 1, Ladies Volley Limburg. Er is geen betere manier om je prestaties in te schatten dan tegen een heel goede tegenstander!

Vele lange en spectaculaire rally’s kenmerkten de wedstrijd. Hermes toonde dat het de voorbije maanden gegroeid was op verdedigend vlak. Defensief speelden de groengelen een puike wedstrijd. Ondanks de 0-4-nederlaag was de sportieve staf van Hermes heel tevreden.

Hermes Rekkenshop Oostende startte de wedstrijd met captain De Leeuw, Baasdam, Misojcic en Jacquemyn in het midden en de receptiehoek werd ingenomen door Zakoscielna in kruis met Zwaanswijk. Libero werd het Hermes-jeugdproduct Vanden Berghe. Tot 15-15 bleef de eerste set spannend maar dan kon Limburg toch een kloofje slaan en werd het via 18-21 uiteindelijk 20-25.

Zakoscielna die op de hoek bijna niet tot scoren kwam, liet wel serverend twee aces optekenen. Hermes geraakte de eerste set maar aan 28% aanvallend resultaat wat te weinig is om de set binnen te kunnen halen. Zeker tegen een sterk blokkerend team als Limburg dat in de initiële set al vier kill-blocks telde, waarvan drie van Overwater.

Extreem hoog niveau

Set 2 startte Hermes met hetzelfde zestal maar coach Devos bracht ook Lafeber, Vandewalle en Gesquiere bij tactische wissels. Het aanvallend rendement bij Hermes ging onder impuls van een beter aanvallende Zakoscielna veel omhoog en Hermes kon ook zijn eerste blokpunten op het scorebord zetten. Toch pakte Limburg de tweede set onder impuls van de harde aanvallen van Gillis en Hawinkel. Het niveau van Limburg was extreem hoog in deze set en illustreert waarom de Hermes-staf denkt dat zij dit jaar de te kloppen ploeg worden. Ook deze set resulteerde in 20-25.

In set 3 liep het aanvallend weer moeilijker voor de Rekkenshop-girls die ook hun traditioneel hoge servicedruk niet haalden met 17-25. Deze set was Nova Maring onhoudbaar op de hoek met 71%. Ze bewees waarom ze vorig jaar topscorer werd in de Nederlandse competitie.

De bijkomende vierde set was ook voor Limburg dat nu aantrad met zijn tweede setter. Gillis bleef scoren vanop beide hoeken en vanachter de 3-meter lijn. Dit resulteerde in een 19-25 eindstand.

Defensie draait beter

Topscorer van de wedstrijd werd Lore Gillis met maar eventjes 24 punten. Ook Nova Maring (21 punten) scoorde vlot. Topscoorder bij Hermes werd Merle Baasdam met 18 punten waaronder 4 service-aces en 2 kill-blocks.

Al bij al was de Hermes-coach tevreden over de wedstrijd en de vooruitgang die Hermes de voorbije weken maakte. Vooral de defensie draaide een stuk beter. Blokkerend is er nog werk aan de winkel.

Volgende zaterdag, 17 oktober, speelt Hermes om 20 uur zijn eerste competitiewedstrijd tegen Asterix. Dat is meteen een heruitgave van de bekerfinale van vorig jaar. Supporters zijn tot nader order toegelaten in de Mister V-Arena met maximaal 198 personen op aangeduide zitplaatsen.