Hermes klopt Franse Calais op openclubdag

© (Foto JLO)
Redactie KW

De openclubdag was met bijna vierhonderd sympathisanten een groot succes. Alle jeugdploegen werden er aan het publiek voorgesteld. Als apotheose keken de fanions het Franse Calais in de ogen. De Nederlandse aanwinst Maureen Van Der Woude bleef wegens ziekte aan de kant zitten.

Hermes begon sterk aan de wedstrijd en na de verkenningsronde (8-7) ging het in een ruk door naar een beslissende 21-13 kloof. Nina Coolman en co pakten met 25-17 vlot de openingsset. Ook na de kantwissel bleef het zelfde speelbeeld de wedstrijd bepalen. Tot aan 8-6 gingen de bezoekers nog mee. Toen ontbonden de groen-gele dames hun duivels en gingen ze vlotjes door naar opnieuw 25-17. Oostende coach Deveylder roteerde vlot wat de bezoekers de mogelijkheid gaf om even aan het venster te komen piepen. Dat deden ze zowel in set drie als vier. Calais dwong na een spannend set einde met 27-29 de tiebreak af. Daarin ging het gelijk op tot 10-9. Oostende schakelde een versnelling hoger en dwong Calais in de fout. Met 15-9 werd het mooie kijkstuk afgerond.

Coach Deveylder was achteraf tevreden over hetgeen hij van zijn dames gezien heeft. “De score is voor mij het laatste dat van belang is. We zijn vooral bezig met het observeren en uitproberen. Elke speelster wordt op verschillende posities uitgetest. Dit geeft ons een globaal beeld welke combinaties er met deze ploeg allemaal mogelijk zijn. Het tornooi in Frances zal pas de eerste keer zijn dat we echt op resultaat zullen spelen.”

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier