Hermes B wil plaats in top drie graag veiligstellen: “Die derde plaats biedt perspectieven”

foto PDC
Redactie KW

Door de zege tegen Packo Zedelgem B zijn de vrouwen van Hermes B opgeklommen naar de derde plaats in de rangschikking. Voor de winterstop staan nog drie belangrijke wedstrijden op het programma, als je hoog wil eindigen.

Spelverdeelster Maaike Dufraing (25) beseft maar al te goed dat de ploeg nu geen steken mag laten vallen.

“Over het algemeen mogen we tevreden zijn over het afgelegde parcours, maar het blijft jammer dat we niet konden winnen tegen de twee teams die boven ons gerangschikt staan. Vooral in de thuiswedstrijd tegen Pervol Ruiselede zat er meer in. Ik denk dat we een goede terugronde zullen spelen. Door het coronajaar is het voor heel wat speelsters weer opbouwen. Als team moeten we duidelijk nog een beetje groeien.”

“Onze voorbereiding was nochtans veelbelovend”, gaat Dufraing verder. “Ook de balans tussen jeugd en ervaring zit goed in onze ploeg. We vormen een hecht team en de aanwezigheid op training is maximaal. Zo wil onze coach het ook. Hij is veeleisend, maar weet wat hij wil bereiken met onze ploeg. Hij zorgt ervoor dat alle speelsters maximale vooruitgang boeken. We krijgen heel veel individuele feedback en worden regelmatig geëvalueerd.”

Over de ambities van haar team blijft de Oostendse, die enkele jaren geleden overkwam van Volley De Haan, liever op de vlakte. “We willen zo hoog mogelijk eindigen. Voor de progressie van de jonge speelsters zou het zeker geen slechte zaak zijn om in een hogere reeks te spelen.”

Concentratie

“Het wordt belangrijk om goed geconcentreerd te beginnen aan de wedstrijden die er aankomen in de komende weken. Dat is soms ons probleem. Als we ook de gemaakte afspraken naleven, moet het lukken om die derde plaats veilig te stellen. Dat is op zich al een mooie prestatie, die perspectieven biedt voor de toekomst”, besluit Maaike Dufraing enthousiast. (PDC)

Zondag 28 november om 18 uur: Tievolley Tielt A – Hermes B

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.