Herenploeg Volley Bredene neemt binnenkort afscheid van broers De Roo

De broers Dennis en Bjorn De Roo zetten een punt achter hun actieve volleybalcarrière.
Redactie KW

Het herenteam van Volley Bredene heeft sinds enkele weken het juiste ritme te pakken. Na een overwinning tegen staartploeg Tielt werd vorige week ook gewonnen tegen middenmoter Ooigem.

Spelers Bjorn en Dennis De Roo zijn uiteraard heel blij met de huidige gang van zaken. “We kennen dit jaar een heel wisselvallig seizoen. We slagen er maar niet in om een reeks overwinningen neer te zetten en hierdoor blijven we al een tijdje onderaan in de klassering hangen. Het was nochtans de ambitie van het bestuur en de coach om een plaats in de top vijf te ambiëren. Doordat we een jonge ploeg hebben, maar ook door de zware blessure van Maxim Clarysse slagen we er echter niet in om deze ambitie waar te maken.”

Beide broers hebben al een heel volleyballeven achter de rug. Bjorn (38) begon ruim 25 jaar geleden zijn sportieve loopbaan bij Bredene, maar speelde eveneens voor Koksijde en Gistel. Hij was ooit zelfs nog trainer van zijn jongere broer Dennis (30).

Sinds enkele jaren spelen beiden terug samen bij de kustploeg waar alles begon. “We vinden het tof om opnieuw in dezelfde ploeg te spelen. Niettegenstaande onze leeftijd gaan we er elke wedstrijd nog vol voor. We zijn winnaars en we willen deze mentaliteit graag overbrengen op de jongere spelers.”

Zowel Bjorn als Dennis zetten na dit seizoen een punt achter hun spelersloopbaan. De jongste van de broers sukkelt al enige tijd met blessures en wil graag in schoonheid eindigen. Bjorn daarentegen blijft actief als trainer van de damesploeg die in vierde provinciale uitkomt.

De oudste van de broers draait ondertussen al een kwarteeuw mee in het volleybalwereldje en heeft duidelijk een eigen mening over zowel verleden als toekomst van zijn favoriete sport. “De laatste jaren zijn heel wat herenploegen uit de streek verdwenen. Dat is heel jammer, maar bewijst ook dat het geen sinecure is om jongens warm te maken voor de volley-balsport. De jeugd heeft tegenwoordig keuze te over als het op sportbeoefening aankomt. Vroeger waren voetbal, basketbal en volleybal de meest gekozen sporten bij de jongens, maar ondertussen is dit al lang niet meer het geval”, aldus Bjorn.

Hij hoopt ook dat er de komende jaren geen reglementswijzigingen meer doorgevoerd worden. “De voorbije jaren hebben de bondsinstanties toch wel één en ander veranderd qua onderrichtingen en instructies. Vooral de invoering van digitale wedstrijdbladen is voor veel kleinere clubs een serieuze aanpassing geweest. Om nog maar te zwijgen van de financiële investering die hiermee gepaard ging.”

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier