Heren Lendelede winnen met 3-1 van Kruibeke

Ward Coucke. © (Foto VDB)

Black and White Company Lendelede heren boekte de derde seizoenszege tegen middenmoter Waasland/Kruibeke. Het is de eerste zege met de volle drie wedstrijdpunten en daarmee nadert Lendelede tot op drie punten van het voorlaatste Thimister.

Bij het door blessures al heel het seizoen geteisterde Lendelede hernam receptie/hoek Ward Coucke en dat maakte dat Lendelede op zijn vertrouwde 5-1 systeem kon terugvallen met Vanooteghem als enig spelverdeler en Paulides weer als opposite. Vooral in het stopwerk maakte de inbreng van Coucke een groot verschil. De inleidende beurt kon Kruibeke wel enige punten voorsprong nemen maar bij 10-12 kwam de thuisploeg goed in de wedstrijd, zette een 5-1 neer die naar 15-13 leidde. Die bonus werd stilaan uitgediept om met 25-18 overtuigend eerste deelwinst in te schrijven.

De eerste herneming riposteerden de bezoekers, die voor het overige een stereotiep volleybal presenteerden, naar 5-10 en die achterstand kregen de plaatselijken niet meer gedicht. Via 11-16 en 17-22 steldeKruibeke met 20-25 gelijk.

In set drie trok de thuisploeg het tempo op, serveerden renderend en konden 11-7 voor komen. De bezoekers remonteerden wel nog naar 17-15 maar dichter kwamen zij niet. Lendelede verdubbelde gedecideerd met 25-21. Idem dito de vierde beurt waarin Lendelede omzeggens heel de set een bonus had die in het setslot nog gedicht werd maar waarin de thuisploeg met het kleinste verschil en 25-23 de volle wedstrijdwinst meepakte.