Heren Lendelede verliezen vijfsetter tegen leider Achel

© vdb
Redactie KW

B&W Lendelede maakte het de ongeslagen autoritaire leider in Liga B Achel bijzonder moeilijk en dwong een vijfsetter af, nog maar het tweede punt dat de Limburgers in deze competitie verliezen.

Lendelede speelde in een onuitgegeven opstelling zonder de nog altijd niet helemaal fitte Paulides een dijk van een wedstrijd. In de wedstrijd zelf moest Joppe Paulides opdraven voor Verhelst, die last kreeg aan de knie. In een gelijkopgaande eerste set toonde Lendelede zich bij 24-24 even efficiënter en won met 27-25 die eerste beurt.

Achel stak de tweede set nog een tandje bij en het tempo lag te hoog voor de thuisploeg, die wel voor elk punt bleef knokken maar niet verder kwam dan 14-25.

In set drie opende de thuisploeg die op alle posities sterk acteerde naar 11-5. Dat feest bleef evenwel niet duren want Achel remonteerde naar 15-16 en leek op weg naar de verdubbeling. Maar een bijzonder gemotiveerde thuisploeg verstond het zo niet en kon uiteindelijk enthousiast strijdend nog gemakkelijk zelf met 25-21 verdubbelen. Dat ene wedstrijdpunt was al verdiend binnen. Van de vierde set af haalden de Limburgers weer dat hoge niveau dat zij al heel de competitie etaleren. Dat lag even te hoog voor Lendelede dat de eigen foutenlast zag groeien en met 18-25 de belle moest toestaan. Daarin kwam Lendelede nog 2-1 voor maar Achel sloeg dat via 3-5 naar 4-8 om en haalde met 10-15 de dagwinst.

(RBD – foto a-Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier