Hendrik Tuerlinckx vier jaar langer bij Knack Roeselare

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lode Blomme

De Knackkapitein genoot buitenlandse interesse, maar kiest voor stabiliteit en een verlengd verblijf in Schiervelde, waar hij straks aan zijn negende seizoen begint.

Eerder al tekenden Stjin Dejonckheere, Pieter Coolman en Piotr Orczyk nieuwe langdurige verbintenissen bij Knack Roeselare. De strategie van de club is duidelijk: de komende seizoenen verder doen met de ploeg die er nu staat. “Er was buitenlandse interesse, maar het was een grote troef voor Roeselare dat het me een vierjarig contract kon aanbieden”, aldus Hendrik Tuerlinckx. “Er waren contacten met Duitse en Franse ploegen en op het einde ging ik nog zwaar aan het twijfelen door een financieel zeer interessant bod uit Argentinië, maar dat zou een keuze puur voor het geld geweest zijn. Met Knack kies ik voor stabiliteit.”

Voor het eerst vader

De opposite van Knack verwacht binnenkort met zijn vrouw Heidelinde zijn eerste kindje. “Maar dat heeft niet meteen meegespeeld in de beslissing. Zolang ons kind niet schoolplichtig is vormt het buitenland geen probleem. Ik kies met Knack Roeselare voor zekerheid en ben vooral blij dat ik zeker ben van een contract voor de komende vier seizoenen. De ruggengraat van de ploeg waarmee we de voorbije jaren prijzen pakten blijft de komende seizoenen al biedt dat natuurlijk geen garantie dat we ook de komende jaren prijzen gaan pakken. We zullen er opnieuw hard voor moeten werken.”

Hendrik Tuerlinckx vier jaar langer bij Knack Roeselare
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Dit weekend komt Hendrik Tuerlinckx samen met zijn ploegmakker Matthijs Verhanneman in actie in het Belgisch beachvolleybal kampioenschap. Het Knackbeachteam kreeg immers een wildcard voor de manche in Gent. “Maar de focus ligt momenteel vooral bij Knack, waar de trainingen deze week al opnieuw begonnen zijn. Dat beachen doen we vooral om het balcontact te onderhouden, want bij Knack werken we momenteel vooral op fysiek vlak. Vanaf augustus stel ik me dan opnieuw beschikbaar voor de nationale ploeg.”

Boegbeeld van de club

Ook bij Knack Roeselare zijn ze in de wolken met het verlengd verblijf van de kapitein, die een boegbeeld geworden is van de club. “We legden de voorbije weken enkele belangrijke spelers vast voor meerdere seizoenen”, zegt Stefaan Coussée van de sportieve cel. “Onze kapitein heeft zich altijd goed verzorgd en stond de voorbije jaren telkens op in moneytime. Hij staat er wanneer het moet en we geloven erin dat hij dat de komende jaren zal blijven doen.”

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.