Hendrik Tuerlinckx: “Nu nadenken over toekomst”

Foto RN
Lode Blomme

Hendrik Tuerlinckx speelde een oersterke play-off-finale. Zowel serverend als aanvallend was hij drie matchen lang een gesel voor de Limburgers. Of het zijn laatste wedstrijd in het blauwe Knackshirt was, weet de kapitein zelf nog niet.

“Die eerste wedstrijd was heel belangrijk. Dat we vorige week meteen in Maaseik kwamen winnen bleek uiteindelijk cruciaal. Daar hebben we een stevige tik uitgedeeld die Maaseik nooit helemaal te boven is gekomen. Voor de finalewedstrijden had niemand gedacht dat het in drie wedstrijden zou afgelopen zijn. Of misschien toch, maar dan in het voordeel van Maaseik. Maar wij hebben goed gepiekt en waren duidelijk op het juiste moment in vorm.”

Tuerlinckx scoorde aanvallend aan een heel hoog percentage in de finalematchen en deed Maaseik ook met zijn opslagen veel pijn. “Ik heb het hele seizoen floats geserveerd, maar het was een tactische keuze om in de play-off-finale meer risico’s te nemen. Met Stijn in het blok is het immers moeilijker. Onze keuze pakte goed uit, die andere ballen hier dan in Schiervelde maakten me niets uit. Ik voelde me goed. Over wat er nu volgt, zal ik de komende weken goed nadenken. Mijn contract loopt af en een nieuw avontuur in het buitenland behoort tot de mogelijkheden, maar ik zal zeker ook met Roeselare praten. Daarvoor is mijn respect voor deze club van mijn hart te groot.” (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.