Heel zuur verlies voor VKt Torhout A

Voor de laatste en belangrijkste wedstrijd van het seizoen moesten de dames van VKt Torhout A op bezoek bij het vierde geklasseerde VBC Zandhoven dat vorige week nog verloor van Bevo Roeselare. In de strijd om het behoud was drie punten halen eigenlijk een must.

Zandhoven startte snedig aan de eerste set en daar had Torhout niet direct een antwoord op. Met betere opslagen en een stevig blok , kwamen de bezoekers toch aansluiten. Een krachtiger Zandhoven liet echter niet begaan en sloeg toe (21-15). Torhout was niet meer in staat om te reageren en moest de eerste set dan ook aan de thuisploeg laten ( 25-16).

Ook in set 2 kwam Zandhoven sterker en sneller voor de dag maar coach Decoster stuurde bij. Een enthousiaster Torhout kwam voor het eerst op voorsprong (6-7). Met een surplus aan kracht bleef Zandhoven in het spoor en met zware opslagen brachten ze de bezoekende receptie in problemen. De Torhoutse dames beten van zich af en wonnen deze set verdiend met 23-25.

Een gedreven VKt serveerde zich in set 3 naar 1-7 en bleef geconcentreerd spelen zodat de thuisploeg op achtervolgen aangewezen bleef. Zandhoven herpakte zich af (7-14) maar een stevig Torhout kwam ook aanvallend goed uit de verf. Het bleef toch opletten voor de bezoekers (14-20), maar door opslagmissers hielp Zandhoven ook een handje mee. Torhout maakte het af met een ace en een knappe aanval (15-25).

In set 4 was het de thuisploeg die fors van stapel liep (5-1) tegen een weifelend Torhout waar de organisatie zoek was. Zandhoven veegde alles van de grond en was veel efficiënter zodat de bezoekers werden weggespeeld. De thuisploeg speelde nu vol vertrouwen , mepte er lustig op los terwijl Torhout niet scoorde en teveel fouten maakte. Een gretig Zandhoven dwong dan ook gemakkelijk een tie-break af (25-15).

Het werd een beklijvende vijfde set met wisselende kansen voor beide ploegen maar de Torhoutse dames haakten halverwege af door te hoge foutenlast. Uiteindelijk moesten ze de duimen leggen tegen een krachtiger en vooral efficiënter Zandhoven (15-11).

Afwachten wat de concurrentie dit weekend nog doet in de strijd om het behoud.