https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gregory Declerck debuteert als coach van Vlamvo C: “Veel talent en progressiemarge in onze ploeg”

Gregory Declerck is de nieuwe trainer van Vlamvo C. (foto EFL) © Eric Flamand
Redactie KW

De 43-jarige Gregory Declerck is een nieuw gezicht in de trainersstaf van Vlamvo Vlamertinge. Na vier jaar als jeugdcoach bij Bidavo Bissegem volgt de Heulenaar zijn dochter Lani, die twee jaar geleden de overstap maakte, en wordt de nieuwe hoofdcoach van Vlamvo C.

Gregory Declerck maakt dit seizoen zijn debuut als coach van een juniorenploeg. In de reeks Promo 3 krijgt hij de jonge talenten van Vlamvo Vlamertinge C onder zijn hoede. “Na vier jaar de jeugd bij Bidavo Bissegem te hebben getraind, was ik stilaan toe aan een nieuwe uitdaging. Via mijn dochter Lani, die doorschuift naar Vlamvo B, had ik al wat contacten in Vlamertinge. En natuurlijk was ik ook al op de hoogte van de sterke jeugdwerking binnen de ploeg. Ik kan je zeggen, toen we met de jeugdploegen van Bidavo tegen Vlamvo uitkwamen, stonden we toch dikwijls met een klein hartje aan de opslag (lacht). Vlamvo staat erom bekend de jeugdspeelsters veel kansen te geven. Voor mij klinkt dat als muziek in de oren. Ik ben een coach die graag met gretige jeugdspeelsters werkt. Hen progressie zien maken, schenkt mij veel voldoening.”

Ik wil vooral inzetten op kracht en spelinzicht

Pittige derby’s

“Naar het komende seizoen toe wil ik mij niet aan al te veel voorspellingen wagen”, gaat de nieuwe coach van Vlamvo C verder. “Het is, zeker na de lange onderbreking, heel moeilijk in te schatten hoe sterk de andere ploegen in onze reeks zijn. Ik merkte in onze oefencampagne wel dat enkele ploegen, zoals Beaphar Poperinge, fel verjongd zijn. Met ook nog Katjes Ieper in de reeks maken we ons op voor enkele pittige derby’s. Zelf beschik ik trouwens ook over een heel jonge kern, waarin ik tegelijk heel wat talent en progressiemarge zie. Voor het overgrote deel van mijn kern wordt deze reeks een kennismaking met een hoger niveau. Ik ben dus zelf benieuwd hoe mijn speelsters hiermee zullen omgaan.” Rest de vraag welke accenten de 43-jarige Gregory Declerck in zijn eerste seizoen bij Vlamvo wil leggen. “Mijn speelsters hebben vanuit hun opleiding bij Vlamvo stuk voor stuk veel technische kwaliteiten. Ik wil die technische surplus omzetten in efficiëntie, zodat de punten veel sneller gemaakt kunnen worden. Ik wil vooral inzetten op kracht en spelinzicht.”

Verleden

Gregory Declerck heeft verrassend genoeg geen verleden in het volleybal, wel in een andere sport. “Ik heb vroeger op vrij hoog niveau aan karate gedaan. De vergelijking met het volleybal is dus ver weg. (lacht) Omdat ik met mijn twee meter toch vrij groot ben, werd mij vroeger wel eens gevraagd of ik aan basket of volleybal deed. Nu kan ik sinds enkele jaren dus antwoorden op die vraag. Volleybal is een sport die me wel altijd heeft aangesproken. Ik ben opgegroeid in Menen, waar ik geregeld ging kijken naar de eerste ploeg. En toen mijn dochter Lani gebeten was door de volleybalmicrobe kon ik niet meer achterblijven”, besluit de nieuwe coach van Vlamvo C met een kwinkslag. (TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.