Gregoire Moerkerke met Citivo Gits tegen ex-ploeg: “Tegen Knack spelen is altijd speciaal”

Gregoire Moerkerke speelt als libero voor Beobank Citivo Gits. © foto SM
Redactie KW

In Promo 1 heren staat er zaterdag een regelrechte topper op het programma. Ongeslagen leider Knack Volley C ontvangt Beobank Citivo Gits, dat op een gedeelde tweede plaats staat op drie punten van de leider. “Wedstrijden tegen Knack zijn altijd speciale ontmoetingen”, blikt Citivo-libero Gregoire Moerkerke vooruit op de derby.

De spelersgroep van Citivo Gits kan zo goed als een afgeleide van Knack beschouwd worden, want in de dertienkoppige kern kreeg amper een viertal spelers hun volleybalopleiding niét bij Knack Roeselare. Net als het gros van de kern maakte ook de 18-jarige Stadenaar Gregoire Moerkerke de overstap van de jeugdopleiding bij Knack naar Citivo Gits. “Ik ben aan mijn derde seizoen toe bij Gits. Dat eerste seizoen werd vroegtijdig afgebroken door de coronapandemie, het vorige zelfs helemaal geannuleerd. Mijn volleybalverhaal bij Knack begon bij de U11 of drie tegen drie en ik bleef er tot bij de U17. Ik speelde er zowel op de receptie/hoek als in de liberotrui”, vat de student Accountancy-Fiscaliteit die door de week in Gent op kot verblijft maar elke dinsdag naar Gits afzakt voor de training zijn volleybalopleiding samen. “Ik wou twee seizoenen geleden eens andere volleyballucht opsnuiven. Gits zocht een libero en ik ging graag in op de vraag. Ik kwam dus in een groep terecht waarvan het grootste deel diezelfde opleiding had doorlopen en voelde er mij dan ook snel thuis.”

“Slechts vier spelers in onze kern speelden tijdens hun jeugd niét bij Knack”

Zaterdag staat de topper tegen Knack Volley C op het programma. Gits deelt de tweede plaats met Rembert Torhout waartegen het vorige zaterdag met 1-3 zijn eerste nederlaag opliep, en met Ooigem. Volle wedstrijdwinst in Schiervelde brengt Gits op de gedeelde leidersplaats. “Deze wedstrijd is vooral speciaal omdat heel wat spelers bij ons tegen volleyballers moeten optornen waarmee zij in de jeugdreeksen samen speelden. Vooral dat maakt die onderlinge partijen zo speciaal en interessant. Wij hebben wel ambitie om de top vijf te halen dit seizoen en willen graag ook een degelijke bekercampagne afwerken. Wat dan niet wil zeggen dat wij ons zomaar zullen laten verliezen bij Knack. Een wedstrijd moet altijd gespeeld worden. Maar zaterdag spelen wij uit bij dé titelkandidaat bij uitstek. Knack kreeg in vijf wedstrijden nog maar één set tegen. Het is een heel uitgebalanceerde ploeg. Daartegenover hebben wij een kern waarbij enkele spelers door werkomstandigheden niet alle trainingen kunnen bijwonen en zelfs wedstrijden moeten overslaan. Dat noodzakelijk wisselen werkt de continuïteit en standvastigheid in de prestaties zeker niet in de hand. Tegen de leider zullen we spelen zonder complexen en zonder druk. Dat is altijd een goede uitgangspositie”, rondt Gregoire Moerkerke af. (RBD)


Zaterdag 23 oktober om 15.30 uur: Knack Roeselare C – Beobank Citivo Gits.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier