Gouden driepunter voor Prefaxis Menen in Antwerpen

Redactie KW

Menen heeft een perfecte zaak gedaan door met 1-3 te gaan winnen bij Antwerpen. Dankzij de driepunter is de grensploeg nagenoeg zeker van een plaats in de play-offs.

Prefaxis overklaste de bezoekers geregeld met champagnevolleybal en liet de thuisploeg met het schaamrood op de wangen achter. De setstanden waren 25-23, 23-25, 16-25 en 9-25. Prefaxis had bij momenten mooi volleybal laten zien eerder deze week tegen het Finse Loimaa en wou die lijn ook doortrekken in Antwerpen waar met coach Alain Dardenne en hoofdaanvaller Jolan Cox bekende gezichten aan de overkant van het net stonden. Een verplaatsing naar de Sinjorenstad heeft in het verleden meestal problemen opgeleverd voor Menen dat zich dit keer – dankzij de champagnebus van de supportersclub Ziejollid- wel gesteund zag door meer dan 50 fans.

Eerste set verloren

De bezoekende blokwerking werd er duidelijk door geïnspireerd. Valkiers en Sinnesael hielden hun ploeg op voorsprong. Toch zou Menen met twee punten achterstand richting tweede time-out gaan. Ondertussen had het wel geel gekregen na terecht protest voor een ongeziene antennefout bij Antwerpen. Na een blok op Kvalen riep coach Juricic zijn troepen naar de kant (17-14), Dardenne moest na een blok op Sinnesael hetzelfde doen (17-16). Kvalen werd na een paar missers gewisseld voor Vandeweyer. Barais miste een receptie bij 22-18 en zo zag Menen de set definitief uit handen glippen.

Cox kende een moeilijke beginfase na de kampwissel en zag zijn ex-ploeg zo 0-3 uitlopen. Even later was de aanval van Kvalen goed voor 3-8. Prevel zou de bezoekers nog een duwtje in de rug geven met een outsmash en Valkiers die gaf zijn Menen vleugels met zijn snelle en verrassende passes (10-16). Antwerpen vocht terug en zette Barais op zijn plaats 18-20, de serve van kapitein Prevel bracht Antwerpen weer helemaal in de set. Cox bleef dreigen, maar Ver Eecke en Kvalen zetten de bordjes toch weer in evenwicht.

Gouden driepunter voor Prefaxis Menen in Antwerpen

Afstraffing

En Prefaxis had duidelijk de juiste schwung gevonden: Smit en Ver Eecke snelden naar 3-7, Sinnesael blokte de 10-17 op het scorebord. De vernedering voor de thuisploeg werd alsmaar groter, Barais kegelde de 16-25 op het parket.

En ja, het kon nog erger voor de Sinjoren: een scorende Barais en een netfout zetten Menen op een kurkdroge 0-6. Cox -nochtans goed gestart- zag zijn bal op de antenne sterven, Alain Dardenne zocht radeloos naar de time-out bij 2-11. Neen, dat kon en zou Menen ook niet meer uit handen geven, de afgang werd zelfs nog compleet voor de thuisploeg. De perfecte match dus voor Prefaxis dat nog een zwaar programma voor de boeg heeft.

Ook in de volgende match zal Menen weer volop aan de bak moeten. Het ontvangt zaterdag in eigen zaal Roeselare dat zich na het uitvallen van Claes, Van Hirtum en Orczyk weliswaar zwaar gehandicapt zal aanbieden in de Vauban.

(MPM – foto’ MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier