Goud voor drie West-Vlaamse meisjes in FISEC-ploeg volleybal

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Fien Debacker, Justine Calleeuw en Léonore Maertens wonnen met België het hoog aangeschreven tornooi in Malta.

Op de FISEC-spelen in Malta legde de Belgische volleybalploeg bij de meisjes een uitstekend parcours af. Het team bestond uitsluitend uit meisjes van geboortejaar 1998 en 1999. Ze versloegen in Malta het sterke Portugal in de openingswedstrijd. Daarna was Spanje met 2-1 te sterk, maar dat bleek slechts een kleine misstap. Via een gemakkelijke 3-0-overwinning tegen gastland Malta werd een ticket voor de halve finale veroverd.

Daarin was het jonge Belgische team overtuigend sterker dan Frankrijk, na een knappe wedstrijd werd het 3-1. In de finale wachtte opnieuw Portugal, dat eerder al verslagen werd in de eerste wedstrijd van het tornooi. Ook met het goud in zicht bleven de Belgische meisjes sterk presteren, wat resulteerde in een vlotte 3-0-winst. De setstanden in de finale spraken voor zich: 25-17, 25-18 en 25-11.

In de nationale selectie speelden drie West-Vlaamse meisjes mee. Dat waren de Brugse Justine Calleeuw (VKt Torhout), Léonore Maertens uit Sint-Eloois-Winkel (Bevo Roeselare) en de Sijseelse Fien Debacker (VT Diksmuide).

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier