Gehavend Lendelede verliest 1-3 van Noorderkempen

Jeroen Balduyck (archieffoto). © (Foto VDB)

B&W C Lendelede heren blijft kreunen onder de blessurelast en miste tegen Noorderkempen ook nog libero Bisaerts.

Lendelede speelde noodgedwongen zonder libero waarbij opposiet Nik Debruyne mee receptie moest nemen en weer met de heraantredende Balduyck in de aanval. Kon Lendelede tegen een sterk serverende bezoeker de eerste set de receptie nog onder controle houden dan lieten de aanvallers het afweten want Lendelede kreeg maar moeizaam de bal op de grond. Ook al omdat de groep zich aan het bijgestuurde spelsysteem moest aanpassen. De bezoekers konden de eerste set met 16-25 winnen en verdubbelden met 18-25.

Vanaf de derde set scoorde de thuisploeg gemakkelijk ook al omdat de bezoekende servicedruk afzwakte. Lendelede bleef met overtuigende 25-18 in de wedstrijd en ging tot 18-18 mee de vierde beurt. Tot enkele plaatselijke fouten een beslissende bonus gaven aan Noorderkempen dat met 18-25 naar de volle wedstrijdwinst doorstootte.