Geen titelfinales voor Menen na verlies op Aalst

© foto MPM
Redactie KW

Par-ky zal ook dit seizoen geen titelfinales bekampen. Het verloor op Aalst met 3-1 en is uitgeteld. Setstanden waren 25-23, 25-20, 26-28 en 25-20.

Voor zowel Aalst als Menen was het de wedstrijd van de laatste kans om alsnog de titelfinales te bereiken. Par-ky kon dat nog nooit realiseren in de clubgeschiedenis. De supporters geloofden in elk geval nog dat het kon, zo bewees de volle supportersbus. Al kan de unieke formule met gratis drank op de autocar daar ook wel voor iets tussen zitten. De sfeer zat er alvast goed in bij aanvang van de match. Ook setter Kobe Brems, allicht de eerste inkomende transfer van Par-ky, was een aandachtige toeschouwer.

Veel opslagmissers

Ratko Peris startte met zijn gebruikelijke basis. Ook Johan Devoghel van de tegenstander liet geen verrassingen noteren. De beste start was ook voor de thuisploeg die via een blok van De Paepe op De Beul vier punten konden uitlopen. Menen maakte teveel opslagmissers om het Aalst nog echt lastig te maken in die beginfase. Maar ook de Ajuinen zelf maakten in dat onderdeel niet de beste indruk. De Beul lukte wel eens een ace bij 16-14, Demirovic vond het gaatje via het middencompartiment: 16-15. Par-ky kon niet doorgaan op dat elan en Aalst nam weer over dankzij sterk werk van De Paepe en Colson: 23-19. Devoghel zou toch voor de zekerheid nog een time-out bij 24-22, Sinnesael blokte nadien de 24-23 maar de onhoudbare Colson besliste de set met een perfecte middenaanval.

Geen titelfinales voor Menen na verlies op Aalst
© foto MPM

De 0-3 van menen in set twee liet het beste vermoeden voor de jongens van Peris. Strzezek loste Gustavsson af in de Oost-Vlaamse hoofdaanval. De vijf volgende punten gingen naar de thuisploeg en de score weer in het voordeel van Aalst. Menen kreeg het weer lastig en keek even later tegen een 11-7-achterstand aan. Strzezek moest dan aan de kant met een blessure, Gustavsson kwam weer tussen de lijnen. Ondertussen vond Par-ky weer de aansluiting via Ver Eecke: 14-13, een goeie opslagreeks van ex-Menenspeler Gorski draaide weer uit in het voordeel van Aalst: 17-13, Stuer verkeek zich 2 keer op een opslag van Colson: 20-15. Een te grote achterstand om nog goed te maken.

Tactische wijzigingen

Tactische wijzigingen in het derde spel met Andriessen in de plaats van De Beul en Vandecaveye die op de positie van Demirovic kwam. Die laatstgenoemde schoof door naar de hoofdaanval ten nadele van De Vries. De veranderingen leken te werken: 6-8 na een aanval van Ver Eecke. Bij 14-17 liet de Menenaar zich nog eens opmerken. Even later stelde Aalst wel weer gelijk: 18-18, Demirovic reageerde met een ace: 19-21. De 22-23 kwam tot stand na een waanzinnige rally. Deroey redde al even spectaculair het Meense setpunt, Par-ky hield na een denderend slot toch het hoofd koel via Vandecaveye: 26-28.

Rotatiefout

Aalst liep snel vier punten uit in set vier, Menen vond toch nog de kracht om terug te keren tot 10-10 maar zag Aalst dan weer uitlopen tot 14-12. Na de 21-21 scoorde Demirovic een ace. Op naar een spannend slot. Menen verloor de match pijnlijk na een rotatiefout.

Vrijdag staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dan neemt Par-ky het in eigen zaal op tegen Maaseik. Na de wedstrijd wordt een afscheidsfeestje gebouwd in de VIP-bar.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier