Geen stunt voor Knack Roeselare in Perugia

CEV © BENDA
Lode Blomme

De landskampioen verloor zijn tweede match in de Champions League met 3-0 tegen het Italiaanse topteam. Knack Roeselare speelde een degelijke wedstrijd, maar kon de Italianen nooit echt verontrusten: 25-22, 25-21, 25-23.

Coach Rousseaux koos in de Palasport Evangelisti, de thuishaven van Sir Sicoma Colussi Perugia, voor Stijn D’Hulst aan de pas en Van Hirtum en Orczyk op de receptie-hoek. Voor de rest de logische keuze voor opposite Tuerlinckx en libero Dejonckheere, terwijl Coolman en Fornés het midden bevolkten.

Knack Roeselare was niet onder de indruk van topspeler Zaytsev en co en bleef in de openingsset lange tijd in het spoor van Perugia, dat net als Knack in de competitie bezig is aan een goede periode en recent 20 op 21 pakte in de Italiaanse Serie A1. Bij 19-15 was er dan toch een eerste kloof, maar Orczyk bracht Knack terug tot 20-19. De Italianen schakelden in het setslot een versnelling hoger en de late wissel Trinidad voor D’Hulst aan de pas kon het tij niet meer doen keren: 25-22.

In de tweede set hetzelfde verhaal, met een energiek en vastberaden Knack dat Perugia op de hielen bleef zitten, maar in money time de set aan de thuisploeg moest laten bij 25-21. In set drie kwamen de bezoekers even voor (4-6 en 7-9), maar bij 14-14 nam Perugia weer over om, ondanks stevig weerwerk van Tuerlinckx en co, te besluiten bij 25-23.

Derde in poule E

Knack pakte in de eerste wedstrijd thuis tegen Belgorod een knap punt, maar deze keer zat setwinst er niet in. De Italianen gaven in twee wedstrijden nog geen enkele set prijs. Belgorod won de andere wedstrijd in poule E met 3-0 tegen Halkbak Ankara, waardoor Knack derde blijft met 1 punt. Na Nieuwjaar staat op 18 januari eerst een uitwedstrijd bij de Turken op het programma.

Na een drukke decembermaand wacht de Belgische landskampioen nu nog 1 wedstrijd in 2016: komende woensdag de terugmatch van de halve finale van de Beker van België tegen Aalst, waarin Knack genoeg heeft aan 2 sets om zich te plaatsen voor de bekerfinale.

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.