Geen punten voor Prefaxis Menen tegen leider Asse-Lennik

Menen heeft tegen de nummer 1 uit de competitie geen punten sprokkelen. Het zag er in de derde set bij 20-17 nochtans goed uit voor de jongens van Juricic, maar finaal dreef de klasse van Depestele en zijn maats toch boven. Setstanden waren 25-21, 23-25, 25-27 en 17-25.

Sportief loopt alles zoals verhoopt bij Prefaxis Menen. Het plaatste zich recent nog voor de kwartfinale van Challenge Cup tegen Lyon en in de competitie staat het netjes in de suptop. Een echte topper kloppen zat er dit seizoen nog niet in en de komst van leider Asse-Lennik was daarom de uitgelezen kans om daar verandering in te brengen. Temeer omdat de Pajotten vorige week in eigen zaal hun eerste punten van het seizoen lieten liggen tegen VDK Gent.

Prefaxis rook dus bloed en ging dan ook furieus van start. Anshel Ver Eecke showde nog maar eens zijn waarde voor zijn club met een paar knappe punten. Bij 15-11 vond hij weer de juiste opening. Het punt erna ging het publiek helemaal uit zijn dak na een spectaculaire redding van libero Lemay en de al even fraaie afwerking van setter Valkiers. De thuisploeg met vier punten bonus naar de tweede technische time-out. Depestele zag de fouten toenemen bij zijn spelers, Kvalen van Menen scoorde de 23-18. De bezoekende dreiging kwam te laat.

Tweede set

Asse-Lennik schoot beter uit de startblokken in het tweede spel. Het liep via een sterke Overbeeke uit tot 8-11 maar werd dan opgeschrikt door een blessure. Hun Poolse aanvaller Straszewski ging door de enkel -met een op het eerste zicht zware blessure- en moest vervangen worden door Andringa. Asse-Lennik was niet aangeslagen en vooral Overbeeke klopte overwerk aan het net (15-19). Het antwoord van Prefaxis mocht er zijn maar in de slotfase van de set toonde Overbeeke zich weer een klasse beter dan de rest.

Dat verhaal ging nadien gewoon door. Ook bij 8-11 was de listige bal van de Nederlandse opposite weer goed voor een punt. Andringa -die andere Nederlander- diepte de kloof uit aan de service: 8-13. En toch liet Prefaxis de kopjes niet hangen: het dwong middenman Sugranes tot twee keer toe in de fout en bij 15-15 werd Overbeeke eindelijk afgestopt door Smit. Wanneer de scheids ook nog een handje toestak, stond Menen opeens weer twee punten voor (17-15). Overbeeke werd opgeofferd voor Pekmans maar Vandeweyer scoorde desondanks de 21-18. Sinnesael ging dan twee keer de mist in, een wissel door Heyrman was zijn deel (22-22). Op naar een zenuwslopend einde met Asse-Lennik dat de stress het best kon beheersen. Op setpunt vond Ver Eecke de Brabantse muur op zijn weg.

Prefaxis zat door z’n beste krachten heen en incasseerde in set vier al snel een 3-8. De schwung verdween uit de match, Asse-Lennik huppelde naar matchwinst. De Vlaams-Brabanders blijven zo ongeslagen aan de leiding. Volgende week ontvangt Menen in eigen zaal Guibertin waar ex-speler Aljosa Urnaut de gevaarlijkste man is. Bij winst kan Prefaxis de play-offs niet meer ontlopen.

(MPM – foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.