Geen Olympische Spelen voor Yellow Tigers na 3-2 zege van Italië tegen Polen

Redactie KW

Net als hun mannelijke collega’s zijn de Belgische volleybalsters er niet in geslaagd om zich voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro te plaatsen.

Op het olympisch kwalificatietornooi in de Turkse hoofdstad Ankara eindigden de Yellow Tigers donderdag derde in hun groep. De eerste twee plaatsten zich voor de halve finales.

Na een 3-0 nederlaag (25-19, 25-22, 25-17) tegen Europees kampioen Rusland (CEV-1) moesten de Tigers (CEV-7) hopen op een 3-2 zege van Polen (CEV-8) tegen Italië (CEV-2) om alsnog de tweede plaats in de groep te pakken. Bijna kwam die gedroomde uitslag ook uit de bus. De Polen haalden een 0-2 setstand op en maakten in de tiebreak nog bijna een 13-7 achterstand goed, maar dan maakte een goede Italiaanse smash een einde aan de Belgische hoop.

In de halve finales neemt Rusland het op tegen gastland Turkije (CEV-4) en geeft Italië Nederland (CEV-6) partij. Alleen de toernooiwinnaar steekt een ticket voor Rio op zak. De tweede en de derde krijgen nog een nieuwe kans in een World Qualifier in het Japanse Tokio (14 mei-5 juni).

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten