Eerder al werd beslist dat de volleybalcompetitie niet zou hernomen worden door de coronapandemie. Bij een gezamenlijke beslissing van Volley Belgium, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd nu de procedure voor de afhandeling van dit seizoen vastgelegd. Die geldt voor alle niveaus in het Belgische volleybal zowel seniores als jeugd.

Wat Liga A betreft worden de Europese tickets voor de heren toegekend door Volley Belgium na beraadslaging met de Belgische Volleyballiga. Als uitgangspunt geldt de eindstand van de reguliere competitie. Daarin eindigde Lindemans Aalst eerste voor Knack Roeselare, Greenyard Maaseik, BDO Haasrode/Leuven en Tectum Achel die in aanmerking komen voor Europees volleybal. Bij de dames beslist Volley Belgium over de tickets na consultatie van de Belgian Volley League Women. Asterix AVO sloot de reguliere competitie als eerste af voor Volley Limburg As-Tongeren, VDK Gent en Hermes Rekkenshop Oostende.

Omdat er geen volledige competitie kon afgewerkt worden zullen er ook geen kampioenen gekroond worden. Er wordt wel een ranking opgemaakt die de basis vormt voor de reeksherindeling naar volgend seizoen toe. Daarbij wordt er uitgegaan van het klassement na 11 maart of de schorsing van de competitie. Daarbij wordt er een verrekening gemaakt zodat men tot een ranking komt waarin alle ploegen op evenveel wedstrijden gezet worden. Dat is noodzakelijk omdat er geen testwedstrijden voor mogelijke stijgers en/of dalers georganiseerd worden.

(RBD)

Eerder al werd beslist dat de volleybalcompetitie niet zou hernomen worden door de coronapandemie. Bij een gezamenlijke beslissing van Volley Belgium, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles werd nu de procedure voor de afhandeling van dit seizoen vastgelegd. Die geldt voor alle niveaus in het Belgische volleybal zowel seniores als jeugd.Wat Liga A betreft worden de Europese tickets voor de heren toegekend door Volley Belgium na beraadslaging met de Belgische Volleyballiga. Als uitgangspunt geldt de eindstand van de reguliere competitie. Daarin eindigde Lindemans Aalst eerste voor Knack Roeselare, Greenyard Maaseik, BDO Haasrode/Leuven en Tectum Achel die in aanmerking komen voor Europees volleybal. Bij de dames beslist Volley Belgium over de tickets na consultatie van de Belgian Volley League Women. Asterix AVO sloot de reguliere competitie als eerste af voor Volley Limburg As-Tongeren, VDK Gent en Hermes Rekkenshop Oostende.Omdat er geen volledige competitie kon afgewerkt worden zullen er ook geen kampioenen gekroond worden. Er wordt wel een ranking opgemaakt die de basis vormt voor de reeksherindeling naar volgend seizoen toe. Daarbij wordt er uitgegaan van het klassement na 11 maart of de schorsing van de competitie. Daarbij wordt er een verrekening gemaakt zodat men tot een ranking komt waarin alle ploegen op evenveel wedstrijden gezet worden. Dat is noodzakelijk omdat er geen testwedstrijden voor mogelijke stijgers en/of dalers georganiseerd worden.(RBD)