Geen finale Vlaamse Beker voor Elckerlyc Zwevezele A

De dames van Elckerlyc Zwevezele A. © PDC

Amper één wedstrijd was de ploeg van voorzitter Eddy Vancauwenberghe verwijderd van wat wellicht de stunt uit de clubgeschiedenis zou worden… de finale van de Vlaamse Beker.

Eerst stond zaterdagavond nog een moeilijke verplaatsing naar VC Geel voor de boeg. De ploeg uit de Antwerpse Kempen is een team dat vlot meedraait in de top van eerste divisie en zou uiteraard geen gemakkelijke opdracht worden voor Elckerlyc A dat de onbetwiste leider in eerste provinciale is.

Voor de wedstrijd was de voorzitter realistisch, maar ambitieus. “Als we in een goeie dag zijn, kunnen we Geel zeker pijn doen en wie weet zelfs voor een verrassing zorgen.”

De woorden van de sympathieke praeses van Elckerlyc zijn haast profetisch gebleken. Elckerlyc Zwevezele A speelde in Geel een prima wedstrijd. Met een voorgift van 4 punten omwille van het reeksverschil stonden de Zwevezeelse dames in de eerste set een hele periode voor. Naar het het einde van de set toe moesten ze echter de rol lossen en haalde de thuisploeg alsnog de openingsset binnen (25-21).

In de tweede set konden de pupillen van coach Wim Vertenten lange tijd gelijke tred houden met de thuisploeg (15-15), maar door veel variatie in het aanvalsspel kam Geel op voorsprong (20-16). De moedige bezoekers kwamen nog terug tot 21-21, maar verloren uiteindelijk ook de tweede set met gering verschil (25-22).

In de derde set beten de Zwevezeelse dames nog flink van zichaf, maar de receptie liet het enkele keren afweten waardoor VC Geel deze set vrij gemakkelijk binnenhaalde (25-15).

De ploeg van voorzitter Eddy Vancauwenberghe mag terugblikken op een uiterst geslaagde bekercampagne en heeft als eersteprovincialer laten zien dat het team gerust divisieambities mag koesteren.