Geen contractverlenging voor Stijn D’Hulst bij Knack Roeselare

Stijn D'Hulst (midden boven) pakte bij Knack Roeselare onder Emile Rousseaux vijf titels op rij. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

De kersverse landskampioen neemt daarmee na zeven seizoenen afscheid van de West-Vlaamse spelverdeler.

Stijn D’Hulst was einde contract bij Knack Roeselare en ziet zijn contract niet verlengd. De nu 26-jarige passeur kwam in 2010 op heel jonge leeftijd, samen met Sam Deroo, over van de Topsportschool uit Vilvoorde. De Kortrijkzaan speelde bij Knack nog twee seizoenen onder Dominique Baeyens, in zijn eerste seizoen samen met Frank Depestele op de spelverdelerspositie, het seizoen erop met Nico Freriks en later Ryan Ammerman. Knack Roeselare won in die periode (2010-2011) de Beker van België en de Supercup.

Vijf titels op rij

Vervolgens speelde Stijn D’Hulst vijf seizoenen onder coach Emile Rousseaux: eerst samen met de Fin Eemi Tervaportti (2012-2015) aan de pas, later met de Spanjaard Ángel Trinidad de Haro (2015-2017). In die periode was hij een belangrijke pion in het geheel van Knack, dat vijf titels op rij won, drie keer de Beker van België pakte en twee Supercups. Stijn D’Hulst, die nu op zoek moet naar een nieuws club, behoort met daarmee met Hendrik Tuerlinckx, Stijn Dejonckheere, Ruben Van Hirtum, Gertjan Claes, Pieter Coolman en Arno Van de Velde tot het selecte clubje van zeven dat met Emile Rousseaux vijfmaal op rij kampioen werd.

Stijn D'Hulst in actie tegen Maaseik. (Foto Bart)
Stijn D’Hulst in actie tegen Maaseik. (Foto Bart)© VDB

“Door iedereen gewaardeerd”

“We willen heel gemeend Stijn D’Hulst bedanken voor zijn grote inzet en clubliefde in de voorbije zeven seizoenen”, klinkt het bij Knack Roeselare. “Stijn D’Hulst werd steeds door iedereen gewaardeerd binnen en buiten de club, ook bij zijn tegenstanders, voor zijn positieve houding en fair-play, maar ook voor zijn spelinzicht, de snelheid die hij in het volleybalspel bracht en zijn doorzettingsvermogen. Knack Volley wenst Stijn D’Hulst het beste toe in zijn verdere toekomst.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.