Bij Menen waren ze ervan overtuigd dat ze voor het eerst dit seizoen echt zouden toeslaan tegen een topclub. Aalst moest het kind van de rekening worden en Par-ky deed het niet alleen met woorden maar ook met daden want het kon zijn voet in de eerste set naast Aalst zetten en zelfs meer dan dat. Het kwam bij 13-14 op voorsprong maar nadien sloeg het noodlot toe bij De Beul. Hij ging door de linker enkel en moest naar de kant voor Basile Andriessen.

Par-ky niet helemaal van slag al kwam het wel twee punten achter. Het nestelde zich weer in polepositie bij 22-23. Maar net als zo vaak sputterde de machine op belangrijke momenten. Door het plotse vertrek van Vaskelis eerder deze week, had Peris weinig wisselmogelijkheden en dat zou de club zuur opbreken.

Menen desondanks nog niet helemaal uitgeteld en zeker niet wanneer het een bonus van drie punten bijeen smashte: 10-13. Twee mindere rotaties draaiden de rollen weer om maar na de 20-17 raapten Sinnesael en maats de moed nog eens bijeen. Het zou tot 23-23 leiden maar net als in de voorgaande bekerclash eiste de wedstrijdleiding de hoofdrol op.

Op setbal -en dus kwalificatiebal voor Aalst- floot de ref de aanval van Sinnesael out. Heel Menen zag hem echter binnen. Het massale protest mocht niet baten. Aalst pakte de tweede set en het daarbij horend ticket voor het Sportpaleis op 10 februari tegen Roeselare.

Alles kaarten geschud dus al moest de wedstrijd nog afgewerkt worden. Coach Devoghel sloeg zoals verwacht volop aan het wisselen. Ook ex-Menenspeler Robbe Vandeweyer pikte zijn speelminuten mee. Menen profiteerde en won set drie met 19-25, in het vierde spel namen de Ajuinen het commando weer duidelijk over en eindigde het met 25-14.

De spelers kunnen nog niet met vakantie omdat er eind deze week met de League Trophy nog een kersttoernooi afgewerkt wordt op Schiervelde. Nadien staat er wel meer dan een week verlof in de agenda.

(MPM)