Gaat ongeslagen Jong Kuurne als leider in derde de winterstop in?

Redactie KW

Vorig weekend won Jong Kuurne met de vingers in de neus bij rode lantaarn Knack Roeselare E. Het werd 0-3, setstanden waren 13-25, 15-25 en 22-25. Komend weekend speelt Jong Kuurne zijn laatste competitiewedstrijd van 2017. Tegen middenmoter VT Kortrijk lijkt een zege een must voor een team dat in deze competitie nog niet verloor en amper één punt prijsgaf.

“We kunnen niet ontkennen dat de ploeg uitstekend draait”, glundert voorzitter Marc Decoene. “Maar we doen er toch beter aan om met de beide voetjes op de grond te blijven. We hebben een kloof van zes punten geslagen met Beernem, maar we voelen wel nog de hete adem van Doskom Moorslede in de nek. Dat team volgt op amper twee punten.”

Het lijkt er dus op dat de titelstrijd tussen Jong Kuurne en Moorslede zal gaan. En die onderlinge confrontatie wordt begin volgend jaar afgewerkt. “Op 13 januari ontvangen wij onze titelconcurrent”, haalt Marc Decoene er de agenda even bij. “Dat zal wellicht een cruciaal duel worden. Bij ons is het collectief onze grote troef en iedere positie is dubbel bezet zonder dat er aan kwaliteit ingeboet moet worden. De topper leeft alleszins al bij onze spelers en supporters”, besluit voorzitter Marc Decoene. (GNK)

Zondag 17 december om 11 uur: VT Kortrijk – Jong Kuurne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier