Frans volleyteam Paris Saint-Cloud (met Els Vandesteene) houdt er mogelijk mee op

Els Vandesteene zegde de Yellow Tigers al een tijdje geleden vaarwel. © BELGA
Wouter Vander Stricht

Els Vandesteene moet wellicht op zoek naar een ander team. Haar ploeg Paris Saint-Cloud zou het door budgettaire problemen voor bekeken houden. Of toch op professioneel niveau, de club zou verder gaan als amateurteam.

Els Vandesteene (31) volleybalde voor Ruvo Ruddervoorde en Davolo Loppem voor ze via de volleybalschool bij VDK Gent terecht kwam. Na een seizoen bij het Duitse Hamburg, volgden vijf jaar bij Nantes.

Dit seizoen is het eerste bij Paris Saint-Cloud, dat het dus voor bekeken zou houden. Blijkbaar hebben niet enkel in België de ploegen het moeilijk om het financiële plaatje rond te krijgen. In totaal draait de club op een budget van 700.000 euro. Voorzitter Claude Orphelin wijt het vooral aan de matige (sponsor)belangstelling voor het vrouwenvolleybal in Frankrijk.

Els Vandesteene - links van Maud Catry op het hoogste schavotje - werd vorige zomer nog Belgisch kampioen beachvolleybal.
Els Vandesteene – links van Maud Catry op het hoogste schavotje – werd vorige zomer nog Belgisch kampioen beachvolleybal.© VDB

Els Vandesteene werd vorige zomer aan de zijde van de Kortrijkse Maud Catry (VDK Gent) Belgisch kampioene beachvolleybal. Wanneer Els Vandesteene in België verblijft, is dat in Nieuwpoort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier