Frank Depestele nog twee seizoenen bij Decospan VT Menen

Frank Depestele hier naast kapitein Jelle Sinnesael.© Maxime Petit
Frank Depestele hier naast kapitein Jelle Sinnesael.© Maxime Petit
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

De sportieve cel van Decospan VT Menen is gestart met de onderhandelingen voor volgend seizoen en brak meteen het contract van coach Frank Depestele met twee jaar open.

Frank Depestele (43) maakte twee jaar geleden bij Menen zijn debuut als hoofdcoach en doet daar nu nog minstens twee jaar bij. Met deze contractverlenging komt er nu al duidelijkheid over de sportieve leiding voor de komende seizoenen.

Belangrijke stap voor volgend jaar

Het is de eerste en belangrijke stap binnen de onderhandelingen met het oog op volgend jaar. Frank Depestele was tot zijn 41ste actief als topspelverdeler (bij onder meer Roeselare, Aalst en in diverse buitenlandse clubs) en startte bij Haasrode Leuven als assistent-coach alvorens bij Menen te tekenen als T1.

Onder leiding van Frank Depestele ging Decospan Menen – na een moeizaam eerste jaar – dit seizoen als derde de play-offs in. Nochtans waren de omstandigheden voor de coach niet altijd even evident. Improviseren en schuiven op posities door blessures en coronabesmettingen waren bijna wekelijkse kost. Ook in de play-offs prijkt Menen op de derde stek.

Onderhandelingen gaan verder

Op korte termijn wordt er met de andere spelers (verder) onderhandeld. Verwacht wordt dat kapitein Jelle Sinnesael als eerste bijtekent. Hetzij als middenman, hetzij als assistent-coach.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier