Frank Depestele nog minstens twee seizoenen extra bij Decospan VT Menen

Frank Depestele tekende voor twee seizoen bij bij Decospan Menen.©Maxime Petit MP
Frank Depestele tekende voor twee seizoen bij bij Decospan Menen.©Maxime Petit MP
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Geen titelfinales voor Frank Depestele (43) met Menen maar wel een nieuw contract dat hem nog twee jaar langer aan de grensclub bindt. “Ik ben tevreden want ik heb hier altijd goed samengewerkt met het bestuur. We willen de club verder uitbouwen en zoveel mogelijk spelers van de huidige kern behouden.”

“De goede resultaten van dit volleybaljaar hebben ervoor gezorgd dat de onderhandelingen snel gingen”, aldus Frank Depestele. “Beide partijen wilden dezelfde richting uit en dat vertaalde zich in een nieuw akkoord. Op de Belgische trainersmarkt zijn er amper beschikbare plaatsen maar vanuit het buitenland werd wel eens vaag gepolst naar mijn beschikbaarheid. Logisch dat de interesse nooit concreet werd want ik hield meteen de boot af omdat ik vind dat ik als trainer nog niet klaar ben voor een buitenlands avontuur. Ik wil geen stappen overslaan en bij Menen kan ik mijn ontwikkelingsproces verderzetten.”

Wim Vanlaethem blijft in principe als assistent van Frank fungeren. “Er moeten nog gesprekken volgen maar ik hoop dat hij aan boord blijft. Er is een goede klik met hem tijdens de matchen. Nadeel is wel dat ik er op training alleen voor sta omdat Wim nog andere professionele verplichtingen heeft maar uiteindelijk trek ik wel mijn plan. Ik krijg liever een goede speler van het bestuur dan een assistent die fulltime beschikbaar is voor de club.”

En Menen zal allicht nog toeslaan op de transfermarkt want het ziet ernaar uit dat opposite Trifon Lapkov in het tussenseizoen andere oorden opzoekt. “Nochtans was ik heel content over hem. Hij heeft ons naar de derde plek in de reguliere competitie geleid”, zegt Depestele. “Maar mentaal heeft hij het moeilijk door de coronatoestanden en daardoor rendeerde hij niet meer tijdens deze play-offs. Jammer dat hij niet meer goed in zijn vel zit. Ik denk dat Trifon beter tot zijn recht zou komen bij een profclub waar er nog meer getraind wordt en waar hij minder vrije tijd heeft.”

Volop onderhandelen

Alleen Anshel Ver Eecke, Seppe Rotty en Leonis Dedeyne liggen nog onder contract bij Decospan. “Maar we willen zoveel mogelijk spelers houden”, verzekert de Menencoach. “Er wordt volop onderhandeld, ook met Akseli Lankinen die ik zeer graag zie bijtekenen. De Fin heeft echter andere aanbiedingen op zak maar we hopen dat hij toch voor een verlengd verblijf bij ons kiest.” Kapitein Jelle Sinnesael doet er nog een veertiende seizoen bij als middenman.

Zaterdag staat de laatste thuismatch op de agenda. Menen verdedigt de derde stek tegen Haasrode Leuven. “Op zich maakt het niet zoveel uit of je nu op plaats drie of vier eindigt want in de play-offs draait het om de titelfinales. Maar we willen graag winnen en op die manier ‘the best of the rest’ worden. Ja, ik verwacht een leuke partij op hoog niveau”, besluit Frank Depestele.

Zaterdag 20 maart om 19.30u: Decospan volley team Menen -BDO Haasrode Leuven

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.