Francis De Nolf is de nieuwe voorzitter van Knack Roeselare

FRANCIS DE NOLF / KNACK VOLLEY © Francis De Nolf wordt de nieuwe voorzitter van volleybalclub Knack Roeselare. (Foto RN)
Redactie KW

De bestuurder van Roularta Media Group volgt Daniël Vanden Berghe op die het, zoals vooraf aangekondigd na tien jaar voor bekeken houdt.

Na tien jaar onder het voorzitterschap van Edwin Blauwblomme en exact dezelfde periode onder Daniël Vanden Berghe wordt Francis De Nolf vanaf 1 juli 2014 de nieuwe voorzitter Volley Team Knack Roeselare en dat dag op dag 15 jaar nadat hij toetrad tot de Raad van Bestuur van de Roeselaarse volleybalclub.

Francis De Nolf is een geboren en getogen Roeselarenaar, maar woont intussen in Waregem. Hij is de zoon van Rik De Nolf, CEO van Roularta Media Group, en sinds twee jaar bestuurder bij RMG, waar hij verantwoordelijk is voor de PR en communicatie en strategische dossiers. Hij zetelt voor Roularta en de familie De Nolf ook in een aantal bestuursorganen, zoals bij VMA nationaal, VKW Midden-West-Vlaanderen, Caspo nv en Historium nv.

“We hadden gehoopt dat Daniël toch nog een tijdje zou doorgaan, maar toen duidelijk werd dat hij bij zijn termijn van tien jaar zou blijven, zijn we de zoektocht naar een opvolger begonnen. Er waren een aantal pistes, maar uiteindelijk is de vraag mijn richting uit gekomen.”

Twee nieuwe mensen in Raad van Bestuur

“Belangrijk in mijn beslissing is geweest dat er straks twee nieuwe mensen bijkomen in de Raad van Bestuur van Knack Roeselare: Rosita Van Maele, die al tot de Financiële Cel van de club behoorde, en Dirk Specenier, jeugdvoorzitter van KSV Roeselare. Rosita Van Maele wordt zo ook het eerste vrouwelijke lid van de Raad van Bestuur. Ook Daniël Vanden Berghe zal niet helemaal verdwijnen. Hij blijft lid van de club en zal ons waar nodig blijven assisteren. Hij zetelt niet meer in de Raad van Bestuur, maar zal voortaan wel erevoorzitter zijn.”

One Tean, One Family

Francis De Nolf kwam in 1994 bij Knack Roeselare terecht. Hij hielp bij de Roeselaarse volleybalclub al die jaren mee met de abonnementenwerving en vooral sponsoring en kwam 1999 op 26-jarige leeftijd in de Raad van Bestuur terecht. Grote koerswijzigingen moeten we niet meteen verwachten. “Volleybal zit in de lift en we zijn de jongste jaren goed bezig. Wie de voorzitter is in het geheel is niet belangrijk, de vele medewerkers en supporters zijn dat wel. Onze slogan One Team, One Family is dan ook meer dan ooit van toepassing. Ik hoop alleen maar dat Daniël Vanden Berghe straks afscheid kan nemen van het voorzitterschap met een titel.”

(LB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare, Izegem en Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier