Focus op terugmatch bij Knack Roeselare

Assistent-coach Steven Vanmedegael, CL-Director Guido Declercq en de team managers Patrick Callens en Guido Declercq. © (Foto LB)
Lode Blomme

Zaterdag begint Knack Roeselare om 18.30 uur aan de terugmatch van de halve finale van de CEV Cup tegen Berlin Recycling Volleys. De heenmatch eindigde vorige dinsdag op 2-3 voor de Duitsers. Knack moet in Duitsland stunten om zich te plaatsen voor de finale.

Als de Belgische landskampioen met 0-3 of 1-3 wint is het meteen geplaatst voor de finale. Mits 2-3-winst volgt een golden set (tot 15 punten). In de andere gevallen mag Berlijn naar de finale. Geen ideale uitgangspositie dus voor het team van coach Emile Rousseaux, maar het geloof in een goede afloop is wel degelijk aanwezig.

Knack Roeselare reisde donderdag al af naar Berlijn. ‘s avonds volgde in het hotel nog een videosessie. Vrijdagmorgen konden de spelers eerst nog even de benen losgooien in de fitness van de plaatselijke Holiday Inn, waarna een nieuwe videosessie volgde. In de namiddag namen enkele spelers rust terwijl anderen de frisse lucht gingen opsnuiven in de Duitse hoofdstad. Van 19 tot 20.30 uur kon er dan getraind worden in de Max-Schmeling-Halle. “Althans, dat was de bedoeling”, zegt team manager Patrick Callens. “Door een concert van Die Prinzen was de sporthal waar zaterdagavond de terugmatch wordt afgewerkt niet beschikbaar. Dus werd er uitgeweken naar een nabijgelegen sporthal op dezelfde site.”

“Zaterdag kan er wel getraind worden in de sporthal waar de wedstrijd zal plaatsvinden”, verduidelijkt Champions League Director Guido Declercq. “‘s Morgens is er eerst video, van 12 tot 13 wordt er getraind en in de namiddag is er platte rust. De voorbije dagen konden we alvast merken dat de focus bij de spelers heel groot is. Door het verloop van de heenwedstrijd gelooft iedereen ondanks de 2-3-nederlaag nog steeds dat de finale mogelijk is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.