Finales voor de Beker Dehaene en Beker Nationaal/Divisie zijn bekend

De heren van Optima Lendelede zijn favoriet om zichzelf op te volgen als bekerwinnaar. © Foto AD
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Optima Lendelede is net als vorig seizoen de favoriet in beide finales, de tegenstanders worden Olva Brugge bij de heren en VKt Torhout B bij de dames.

In de Beker Dehaene voor dames plaatste Optima Lendelede zich woensdagavond al voor de finale. Het had de heenwedstrijd bij eeuwige concurrent VKt Torhout nochtans met 3-0 verloren en stond ook in eigen huis meteen 0-1 achter. Lendelede slaagde er echter in om de situatie om te keren, won met 3-1 en maakte het vervolgens af in de golden set. Zij mogen op Paasmaandag dus spelen voor een verlenging van hun bekerwinst.

VKt Torhout B als underdog in de finale

In de andere halve finales op vrijdagavond kwamen er geen golden sets aan te pas. Hermes Oostende B haalde het thuis met 3-2 van VKt Torhout B, maar VKt had de heenwedstrijd met 3-1 gewonnen. Bij een 1-2-voorsprong waren de bezoekers dus al zeker van de finale, die in hun zaal wordt afgewerkt. Als kers op de taart werd VKt Torhout B vrijdagavond overigens tot ‘Sportploeg van het jaar 2015’ uitgeroepen in eigen stad.

VKt B was ook vorig jaar aan de slag op Paasmaandag, toen wonnen ze de West-Vlaamse beker. Nu treden ze aan als absolute underdog. Als zevende in tweede divisie was de winst tegen Hermes B, vierde in eerste divisie, al straf, maar toch wordt Lendelede wellicht nog andere koek. Optima staat dan wel in de lage middenmoot, Liga B is nog steeds twee reeksen hoger dan tweede divisie.

Olva Brugge schakelt Rembert Torhout uit

Vrijdagavond werden ook beide terugmatchen in de Beker Nationaal/Divisie afgewerkt. Rembert Torhout, subtopper in eerste nationale, moest thuis een 3-0-nederlaag ongedaan maken tegen Olva Brugge, middenmoter in eerste divisie. Rembert kwam ook effectief op een 2-1-voorsprong, maar toen Olva de vierde set pakte met 22-25 waren zij zeker van een finaleticket. Rembert won de tiebreak nog wel met 15-7, maar dat was louter voer voor de statistieken.

In de andere halve finale had Optima Lendelede het opvallend moeilijk gehad bij Roepovo Poperinge. De heenmatch werd er wel met 2-3 gewonnen, maar kwatongen beweerden dat de topploeg uit Liga B ook de man in het zwart erg dankbaar mocht zijn. De terugmatch vrijdagavond was alvast een stuk minder spannend. Lendelede won ditmaal duidelijk in drie sets en dus mogen ook zij straks voor een nieuwe beker spelen om kapitein Steven Hollez een mooi afscheid te schenken. Net als bij de dames is het ook hier gemakkelijk om een favoriet aan te duiden voor de finale in Torhout, aangezien Lendelede twee reeksen hoger speelt dan Olva Brugge én bovendien een stuk hoger staat in het klassement.

Nog meer bekerpret dit weekend

Na deze halve finales zit het bekerweekend er absoluut nog niet op. Zaterdagavond speelt VKt Torhout A in Vosselaar-Merksplas voor de Beker Dehaene, terwijl er ook de halve finales zijn voor de West-Vlaamse beker bij de dames. Die wedstrijden worden in Roeselare afgewerkt. Zondagavond speelt Roepovo Poperinge dan weer de Vlaamse beker bij de heren en vinden in Torhout de halve finales voor de West-Vlaamse beker bij de heren plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier