Filou Oostende verliest nipt van Tim Lambrecht en Young Lions

© VDB
Redactie KW

Als afsluiter van hun stage in Oostende hebben de Young Belgian Lions in een oefenwedstrijd met 71-73 van Filou Oostende gewonnen.

Bij de Young Belgian Lions speelden onder meer Tim Lambrecht (Oostende), Sijselenaar Simon Buysse (Okapi Aalstar), Noë Botuli (Gistel) en ook Jean Salumu (Varese). Oostende miste zijn internationals Nedim Buza, Nemanja Djurisic, Keye van der Vuurst-de Vries en uiteraard Tim Lambrecht. Wel speelden Vincent Kesteloot en Jean-Marc Mwema in het Oostendse shirt mee.

De jonge internationals, in handen van bondscoach Dario Gjergja, opende knap met 13-18 maar ze hadden het moeilijk in het tweede kwart. Een 25-10-rush van Filou Oostende, met Thierry Declercq en Sam Rotsaert als coaches, zorgde voor een 38-28-ruststand.

In het derde bedrijf knaagden de beloftevolle internationals aan de achterstand tot 55-50. In het laatste wedstrijddeel sleurde Tim Lambrecht, met 14 punten topschutter, de Young Lions dichterbij. In de slotseconde scoorde Niels Foerts voor de Young Lions immers in de Versluys|Dôme de winnende korf: 71-73.

Vrijdag start in Bergen de voorbereiding richting de wedstrijd van zondagnamiddag in Bergen tegen IJsland. De Belgian Lions zijn na drie op drie in poule C al zeker van een stek in de kwalificatieronde richting Eurobasket 2021. Die kwalificatieronde gaat in november van start.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier