Examens remmen Bevo Beobank Roeselare A momenteel wat af

© Kris Supply: "Als we het behoud kunnen verzekeren, wil ik volgend seizoen met deze club een gevestigde waarde worden in Liga B.
Redactie KW

Door examens en blessures is het bij Bevo Beobank Roeselare A momenteel wat zoeken na de schitterende heenronde in Liga B. Het verloor in de beker van Vlamertinge en ging ook tegen Blaasveld onderuit in competitieverband. Kunnen de troepen van trainer-coach Kris Supply zich herpakken tegen Namur Volley?

Het probleem is dat we momenteel geconfronteerd worden met de gevolgen van ons jong team“, steekt trainer-coach Kris Supply van wal. “Met de kerstperiode konden onze speelsters uit het middelbaar door de examens minder trainen en nu zitten zes andere potentiële basisspeelsters volop in de examens in het hoger onderwijs. De meesten doen hun best om toch te komen trainen en spelen, maar evident is het niet. Je merkt dat iedereen door de omstandigheden niet meer helemaal fris zit.”

“Het verraste mij dus niet dat we in de beker verloren van Vlamertinge en in competitieverband van een uitgekookt Blaasveld, dat revanche wou nemen voor de nederlaag uit de heenronde. Vooral onze eigen foutenlast deed ons de das om. Een onvermijdelijk periode met een jong team, maar we moeten er toch snel weer uit komen.”

“De punten zijn zeker welkom als we onze stek in de middenmoot willen behouden”

Zaterdag krijgen we het bezoek van Namur Volley, dat een plaatje achter ons staat in de stand. Al dicht ik die ploeg nog altijd de favorietenrol toe, omdat zij met hun ervaren kern aan een stevige remonte bezig zijn. Intrinsiek is dit een van de betere teams uit de reeks. Daar speelden we in de heenronde een heel goede match, maar als onze service het zaterdag weer laat afweten, wordt het moeilijk om de punten thuis te houden. Maar die punten zijn zeker welkom als we onze stek in de veilige middenmoot willen behouden.”

Behoud is prioritair

“Ons doel? Het behoud blijft prioritair. We zijn er ons terdege van bewust dat het degradatiegevaar er nog steeds is, want er zakken maar liefst drie teams uit deze reeks. We moeten dus zo snel mogelijk onze oude vorm terugvinden om opnieuw punten te sprokkelen in de komende matchen. Al heb ik het volste vertrouwen in mijn meisjes. Zelfs met hun examens doen ze er alles voor om de ploeg te helpen. Ik kan alleen maar respect hebben voor hen”, aldus de Roeselarenaar.

“De eigen jeugd blijft belangrijk bij Bevo en willen we alle kansen blijven geven”

Ondertussen ben ik bezig met mijn huiswerk voor volgend seizoen. Vooral voor de receptie-hoek, libero en midden wordt het noodzakelijk om versterking en bijkomende ervaring aan te trekken. Maar ook de eigen jeugd blijft belangrijk bij Bevo en willen we alle kansen blijven geven. Als we het behoud kunnen verzekeren, wil ik volgend seizoen met deze club een gevestigde waarde worden in Liga B.” (SM)

Zaterdag 19 januari om 20 uur: Bevo Beobank Roeselare A – Namur Volley.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.