Ex-volleybalinternational Maud Catry trekt naar Richa Michelbeke

© VDB
Redactie KW

De Kortrijkse middenspeelster verlaat het Franse profteam Paris Saint-Cloud en kiest voor een terugkeer naar de Belgische competitie.

De 1m89 grote Maud Catry, die een koppel vormt met beachvolleybalspeler Tom van Walle, brak in de Belgische competitie helemaal door bij VDK Gent. De Kortrijkse was er aan de slag tussen 2006 en 2014, schopte het in Gent tot kapitein en mocht er een beker én landstitel vieren. Die sterke prestaties leverden Maud ook selecties voor de Yellow Tigers op, zo was ze in 2013 goed voor brons op het EK in Duitsland en eindigde ze in 2015 vijfde op de Europese Spelen in Azerbeidzjan. Ook op het zand toonde Maud Catry zich een begenadigd speelster. Zij pakte in 2013 de Belgische titel in het beachvolleybal met Fien Callens (Dentergem) en werd vorig jaar opnieuw kampioen, ditmaal met Els Vandesteene (Oostkamp).

Door de aanwezigheid van toppers Freya Aelbrecht en Laura Heyrman was het voor de Kortrijkse middenspeelster moeilijk om een basisplaats te veroveren bij de Yellow Tigers. In 2014 verliet ze haar vertrouwde club VDK Gent en koos Maud voor een transfer naar de Franse subtopper Paris Saint-Cloud. Na drie jaar houdt ze haar Europees avontuur nu voor bekeken. De middenspeelster onderhandelde eerder ook met VT Lendelede, dat promoveert naar Liga A, maar kiest uiteindelijk voor het Oost-Vlaamse Richa Michelbeke. Bij Michelbeke wordt ze een ploeggenote van Manon Stragier uit Wevelgem, die de overstap maakt van landskampioen Asterix Avo Beveren, en Julie Demyttenaere uit Tielt. Ex-jeugdinternational Delfien Brugman uit Kuurne zal volgend seizoen niet langer aantreden voor Michelbeke, zij stopt op 23-jarige leeftijd met volleybal.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier