Evelien De Vrieze (35) denkt nog niet aan stoppen bij Bidavo Bissegem B: “Hoop door te gaan tot ik 40 ben”

Evelien De Vrieze hoopt op een overwinning tegen Divo Ingelmunster A. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

In Promo 2 B kon Bidavo Bissegem B opnieuw niet proeven van een zege. Tegen Mardavo Marke A werd het 3-0. Zaterdag kruist de ploeg van Evelien De Vrieze de degens met Divo Ingelmunster A in Sporthal Ter Biezen.

25/12, 25/15 en 25/21, waren de cijfers tegen Mardavo Marke. Opnieuw geen zege voor Bissegem, dat na een één op zeven op de laatste plaats postvat. “Helaas hebben we weer het onderspit moeten delven”, zucht de 35-jarige Evelien De Vrieze. “We waren het seizoen vrij goed gestart, met op speeldag twee een zege tegen Beveren-Leie. Maar we zijn er voorlopig nog niet in geslaagd daar een vervolg aan te breien. Meestal gaan we de mist in met onze receptie. En dan is de rest ook moeilijk natuurlijk. Dat we het zo moeilijk zouden hebben, hadden we niet gedacht. In Waregem bijvoorbeeld waren we goed gestart, wonnen de eerste set, maar plots sloeg de onzekerheid toe. In Promo 2 heeft elke ploeg een goede opslag, die we moeilijk kunnen controleren. Op training toonden we al meermaals die goede opslag ook te hebben, maar in wedstrijden slaat de twijfel toe. Dan gebeurt het maar zonder risico. We beschikken nochtans over een heel goede kern, waar alle twaalf de speelsters inzetbaar zijn. We zijn een ploeg met meer jonge dan ervaren speelsters die toch al gehoopt had om eent wedstrijd meer te winnen. We promoveerden vorig seizoen van Promo 3 naar 2, nadat het seizoen na drie speeldagen werd stopgezet. We wonnen al onze wedstrijden en hadden de keuze om als leider de overstap te maken. Na rijk beraad beslisten we om de sprong te wagen. Het potentieel is alvast aanwezig in de groep.”

We zijn een ploeg met meer jonge dan ervaren speelsters

Positief blijven

Zaterdag komt Ingelmunster op bezoek. “Dit zou wel eens een haalbare kaart kunnen zijn”, gaat Evelien, woonachtig in Geluwe, verder. “In hun zaal zijn ze met hun vele supporters moeilijk te pakken. Ze wonnen hun drie laatste partijen, maar we hopen te kunnen tonen dat ook wij een stukje kunnen volleyballen. De sfeer blijft alvast heel goed, en we blijven positief.” Evelien heeft al heel wat volleybaljaren op de teller staan. “Ik adem volleybal”, glundert ze. “Volgend jaar gaat volleybal al 30 jaar mijn grote passie zijn. Als zesjarige begon ik in Wielsbeke, waar ik tot mijn 21ste zou spelen en dan de overstap naar Wervik zou maken in Promo 1. Een break van drie jaar en twee kindjes later is dit nu mijn tweede campagne bij Bissegem. Links en rechts steken wel eens kwaaltjes de kop op, maar zolang ik de volleybalpassie blijf behouden, ga ik door. Het liefst tot mijn veertigste”, besluit Evelien, die ook nog als trainster van enkele ploegen actief is bij Sijos Menen. (ELD)

Zaterdag 27 november om 17u30: Bivado Bissegem B – Divo Ingelmunster A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier