Eva Maenhout wordt mental coach bij Park-Ky Menen

Ook kapitein Jelle Sinnesael zal door Eva Maenhout begeleid worden. © (Foto MP)
Redactie KW

Eva Maenhout uit Gent wordt komend seizoen mental coach bij Par-Ky Menen. Op die manier zet de club een nieuwe stap in de professionalisering van de omkadering van het team.

Maenhout heeft heel wat ervaring in het begeleiden van topsporters. Zo werkt ze al voor KAA Gent, bij basketbalgrootmacht Oostende, bij VDK Gent Dames en heeft ze verschillende jaren met Dominique Baeyens in Roeselare gefungeerd. De sportpsychologe zal instaan voor de mentale analyse van de spelers in het begin van het seizoen. Daarnaast verzorgt ze de mentale begeleiding van de spelers en het team doorheen het volleybaljaar, in nauwe samenwerking met de technische en de medische staf.

“Ik geloof dat mensen het best renderen als ze zich in hun passiedomein bevinden en dat verklaart waarom ik me zeer gretig als mental coach in de sportwereld heb ingewerkt. Psychologie en sport zijn me op het lijf geschreven”, reageert Maenhout.

“Mijn ervaring situeert zich in het managen van talent binnen organisaties. Het inschatten van mensen, het beoordelen van capaciteiten en het coachen van individuen en teams zijn inherente kwaliteiten geworden. De expertise en vaardigheden die ik in het bedrijfsleven heb opgebouwd, zijn perfect toepasbaar op topsportniveau. Bovendien helpt mijn eigen beleving als gedreven competitiesporter de puntjes op de i te zetten.”

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.