Europese match van Hermes gaat niet door omwille van Limburgse quarantaine

© (Foto VDB)
Redactie KW

Woensdagavond gaat de wedstrijd Ladies Volley Limburg Genk-Hermes Oostende, een terugmatch in de zestiende finales van de Europese CEV Challenge Cup, niet door.

LVL Genk moest in quarantaine nadat drie speelsters van Michelbeke, waartegen LVL Genk zondag gespeeld had, positief hadden getest op corona. De Limburgse club heeft nog geen testresultaten waardoor alle speelsters van Genk in quarantaine blijven. Hermes vernam de slechte tijding telefonisch tijdens de trip van de kust naar Limburg. Later bevestigde de wedstrijdcommissaris die afgelasting. Pas daarna keerden de Oostendenaars, die omwille van het Europese volley een vrije dag genomen hadden, huiswaarts.

De Europese bond CEV is het eens dat de wedstrijd woensdag 1 december plaats heeft. Hermes Oostende gaat daarmee akkoord, LVL Genk houdt zijn antwoord in beraad tot de resultaten van de coronatesten gekend zijn.

Bij een forfaitnederlaag voor LVL Genk plaatst Hermes Oostende zich voor de achtste finales van de CEV Challenge Cup. Daarin bekampen ze op 8 en 15 december het Griekse Panathinaikos Athene of het Tsjechische Ostrava. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.