Europees seizoen voorbij voor Hermes Oostende

Redactie KW

Hermes Oostende verloor donderdagavond met 0-3 op het veld van Franches-Montagnes. Setstanden waren 25-19, 25-21 en 25-19.

Zoals verwacht zijn de dames van Hermes Oostende er niet in geslaagd om de 0-3 uit de heenwedstrijd te neutraliseren. Voor zo’n 400 supporters ging het toch eervol ten onder. Oostende begon met kapitein Delfien Brugman en een licht geblesseerde Esther Hullegie toch sterk aan de partij.

Opslagen van Lara Nagels zorgden voor een eerste kloofje (2-5). Onder leiding van de 1m98 grote Koolhaas panikeerden de Zwitsers niet. Bij 11-10 nam de thuisploeg de leiding over en stond die niet meer af. Midden Schatow en Deleu hielden Hermes tot 19-18 in de wedstrijd. Twee foutjes op rij zorgden voor een kleine kloof, die tot 25-19 leidde.

Geen beterschap in sets 2 en 3

Ook in set twee kon Hermes via Freya Deleu tot 6-10 uitlopen. Bij 13-12 was het terug voorbij en nam de thuisploeg via Boillat het heft in eigen handen. Birthe Wittock smashte nog naar 21-20, maar ook nu was money time er te veel aan (25-21).

Coach Lozie roteerde gretig in de slotset. Zowel Pype als Moijson werden op het terrein gestuurd. Oostende hield aanvankelijk stand tot 10-10. Toen ging het licht even uit en evolueerde de score meteen naar 17-13. Marthe Ceustermans scoorde wel nog met enkele rake smashes, maar kreeg Oostende niet meer dichterbij. Bij 24-17 was het dan ook over en out.

Voor Hermes speelden Julie De Beule, Esther Hullegie (Lien Moijson), Elise Van Sas (Freya Deleu), Lara Nagels, Tania Schatow (Catherine Pype), Birthe Wittock en als libero Delfien Brugman.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier