EuroMillions Volley League start op 3 en 4 oktober

De competitiestart van de EuroMillions Volley League is verschoven naar het eerste weekend van oktober. © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De eerste speeldag in de EuroMillions Volley League wordt dan toch maar afgewerkt het eerste weekend van oktober.

Aanvankelijk was de eerste speeldag van de volleybalcompetitie zowel in nationale als in de provincie voorzien voor 26 en 27 september. Eerder al beslisten Volley Belgium en Volley Vlaanderen dat eerste competitieweekend te verschuiven naar een latere datum in het seizoen.

De Liga kon daar evenwel niet inkomen en besliste die eerste speeldag te behouden in het laatste weekend van september. “Verleden jaar kwamen wij met Volley Belgium tot een convenant waarin de bevoegdheden exact omschreven werden. Daarin staat gestipuleerd dat de Liga zelf de competitievorm en -periode voor de competitie in de Euromillions Volley League autonoom kon organiseren“, zegt CEO Marc Spaenjers.

Veto

Volley Belgium stelde evenwel zijn veto en houdt vast aan dat eerste weekend van oktober voor de eerste competitiedag, ook voor de EuroMillions Volley League. De Liga en de federatie stonden weer diametraal tegenover elkaar.

Maar omdat de Liga voor zowel scheidsrechters als officiëlen afhankelijk is van de federatie, kon die niet anders dan zich bij die beslissing neerleggen en de openingsdag eveneens verschuiven naar begin oktober. Zowel Knack Roeselare als Decospan Menen wachten nog af wie hun eerste opponent wordt of wanneer die eerste speeldag dan wel afgewerkt wordt. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier