EuroMillions Volley League start eind september

Knack Roeselare veroverde in februari de beker. © belga
Redactie KW

Maandag stelden ceo Marc Spaenjers en voorzitter Philippe Boone van de EuroMillions Volley League de nieuwe competitie voor. Net als in het abrupt afgebroken jongste seizoen wordt die gespeeld door acht ploegen in dezelfde competitieformat. Knack Roeselare en Decospan VT Menen zijn de West-Vlaamse ploegen in dat gezelschap.

Geen negen teams dus zoals eerst gepland want Axis Guibertin, dat het jongste seizoen kampioen werd in Liga B, kreeg van de licentiecommissie geen licentie omdat de club voldeed aan de voorwaarden. Guibertin trok naar het BAS, maar kreeg ook daar lik op stuk. Onder andere de niet-aangezuiverde schulden uit het verleden en het niet voldoen aan de cao-voorwaarden resulteerden in die weigering.

In tegenstelling tot Volley Belgium en Volley Vlaanderen wordt de competitie in de Liga wél opgestart in het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 september. Door het opgelegde forfait van Guibertin, dat in Nationale 1 moet aantreden, moet de kalender opnieuw opgemaakt worden.

Opnieuw geen daler

In een eerste fase is er de reguliere competitie met heen- en terugmatchen. Daarna maken de ploegen in wedstrijden 1 tegen 8, 2 tegen 7, 3 tegen 6 en 4 tegen 5 naar twee winnende wedstrijden uit wie er de Champions Final 4 speelt en wie de Challenge Final 4 afwerkt. Aangezien er maar acht ploegen zijn is er opnieuw geen daler.

Ongeacht het feit of er met of zonder publiek wordt gespeeld, staart het seizoen in het laatste weekend van september. De clubs onderschreven wel een charter over wat er moet gebeuren indien covid-19 weer roet in het eten gooit. Uiteraard zijn de federale maatregelen omtrent het covid-19 altijd bepalend.

Geen bekerfinale in februari

Wat de bekercompetitie betreft staat nu al vast dat de finale niet in februari afgewerkt wordt. In het Antwerpse Sportpaleis mogen er tot eind februari immers geen evenementen georganiseerd worden. Er moet naar een nieuwe datum uitgekeken worden.

In dit coronagevoelige seizoen wordt er wel meer werk gemaakt van de digitale omkadering van de wedstrijden met voor- en nabeschouwingen. Aan elke sporthal staat er onder meer een containerstudio van waaruit interviews kunnen gemaakt worden. Daarvoor werd een overeenkomst gesloten met Sportbeat dat via Eclips TV zijn programma’s doorstraalt. (RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier