Emile Rousseaux van Knack Roeselare is Volleytrainer van het Jaar

Redactie KW

Ook belofte Arno van de Velde van Roeselare viel in de prijzen op de Volleyproms.

De Nederlander Wouter ter Maat en Sarah Smits werden maandag op de 28e Volleyproms tot Volleybalspeler en -speelster van het Jaar verkozen. Ter Maat, topscorer van de Belgische competitie voor VDK Gent, volgt de Nederlander Robin Overbeeke (Asse-Lennik) op. Met 155 punten kreeg hij de voorkeur op Frank Depestele (136) en Pieter Coolman (115). Bij de vrouwen ging de erkenning voor de tweede keer, na 2013, naar Sarah Smits (Asterix Kieldrecht). Met 127 punten liet Smits Jasmien Biebauw (96) en Britt Herbots (91) achter zich. Zij volgt haar ex-teamgenote Kaja Grobelna (Stuttgart) op. Er werden ook een beste Belgische speler en speelster in het buitenland verkozen. De keuze viel op Sam Deroo, die met Kedzierzyn dich bij de titel staat in Polen, en op Freya Aelbrecht, met het Italiaanse Bergamo al bekerwinnaar en ook nog volop in de running voor de titel.

Emile Rousseaux van Knack Roeselare is Volleytrainer van het Jaar
© VDB

Bij de coaches viel de eer te beurt aan Emile Rousseaux (Roeselare) bij de mannen en aan Gert Vande Broek (Kieldrecht) bij de vrouwen. Die laatste had amper twee puntjes voor op zijn Gentse collega Jan De Brandt. Arturo di Giacomo werd opnieuw Scheidsrechter van het Jaar, terwijl de beloftentrofeeën gingen naar Arno van de Velde (Roeselare) en Britt Herbots (Kieldrecht).

De Lifetime Achievement Award werd toegekend aan Swa Depelchin, jarenlang bezieler van de jeugdcommissie binnen de Vlaamse Volleybond. Hij stopt in juni als voorzitter van die commissie.

(Belga – Foto’s a-RN/Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.