Emile Rousseaux naar Franse nationale damesploeg

Emile Rousseaux doet zijn contract bij Knack Roeselare gewoon uit. © MPM
Redactie KW

Roeselarecoach Emile Rousseaux (56) is aangesteld als hoofd van de ambitieuze Franse nationale damesploeg. Onder zijn bewind zouden de Franse dames de Olympische spelen in 2024 moeten bereiken.

De succestrainer haalde met Roeselare vier opeenvolgende landstitels en hij is nog steeds in de running om daar een vijfde aan te breien. Rousseaux zal zijn lopende contract bij de West-Vlamingen – dat tot mei 2018 loopt – gewoon uitdoen, maar hij wordt vanaf deze zomer wel al betrokken bij alles wat te maken heeft met het “project 2024”. Na 2018 geeft hij bij Knack de trainersfakkel door aan zijn huidige assistent Steven Vanmedegael.

Enorme uitdaging

Rousseaux wil nog niet te diep ingaan op zijn nieuw project. “Momenteel ligt mijn volledige focus bij Roeselare waarmee ik in moeilijke omstandigheden weer de titelfinales wil bereiken. Dat is al een enorme uitdaging op zich. Na het seizoen en in mijn vrije tijd zal ik een analyse maken van de problemen bij de Franse nationale vrouwenploeg. Eigenlijk ben ik binnengehaald als een soort van crisismanager die veel meer zal zijn dan bondscoach alleen. De hele structuur van het Frans damesvolleybal zal ik onder de loupe nemen en ik zal proberen om de gepaste werkmethodes toe te passen om weer met de successen aan te knopen.”

Correct afsluiten

“Volleybal is in Frankrijk door het succes van het basket en het handbal wat in de vergeethoek geraakt. Ik weet zelf amper voor welk avontuur ik sta, dat zal de komende maanden moeten blijken. Na een inloopperiode van onbepaalde tijd gaan we zien of het project voor beide partijen interessant is om op langere termijn verder te gaan. Ik laat het gewoon op mij afkomen, maar eerst wil ik op een correcte manier afsluiten bij Knack Roeselare. De Franse bond weet dat ik het spel fair wil spelen tegenover mijn huidige werkgever”, aldus Rousseaux, die ook aanbiedingen van andere buitenlandse clubs op zak had. De spelers van Knack genoten dinsdag van een vrije dag en werden officieel nog niet op de hoogte gesteld van de toekomstplannen van hun coach.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier